Hard Drive cserében valaki jártas?
Adott egy 2011es Dell Inspiron 560, HDD 450GB, Win7 64bit, Pentium dual-core, 4GB mem gép.
A HD haldoklik és mielőtt megáll, vennék bele egy újat majd az egész hóbelebancot átmásolnám az új drive-ra mielőtt a régi teljesen kileheli a lelkét.
Milyen drive-ot vegyek? Milyen paraméterekre figyeljek a vásárlásnál? Úgy értem, hogy minimum méret, sebesség, sata verzio, stb?
Igaz hogy céges gép és a cég kibirja, hogy vegyen egy újat, de ez az én gépem, minden úgy müxik ahogy kell, kismillio beállitas, többtucat progi, nem akarom az egész tortúrát végigjátszani egy szőr új géppel.
Köszönöm.
Két igazán "fontos" paraméterre kell figyelned.
Az egyik a meghajtó vastagsága. Vékonyabb beszerelhető a vastagabb helyére, de fordítva értelemszerűen nem működik a dolog.
A másik - ha mint írod, hogy klónozni szeretnéd - a jelenlegi rendszert - hogy az új meghajtóra férjen el a régi meghajtón lévő adattömeg.
Elgondolkozhatsz egy SSHD-n, ami olcsón ad nagy tárkapacitást és a gyakran használt programok gyors betöltését az SSD tárból.
Köszönöm a válaszokat.
Találtam az Amazonon 750 gigas Seagate-et 40 dollarert, a legolcsobb SSD pedig 512 giga 180ert...
(Főnöknek Prime-ja van=ingyen postaköltség, ugyhogy Amazonrol kell választanom... plusz van még neki kissapkája ami minden pénzkiadásnál leugrik a fejéről ;), uh minél olcsóbb annál jobb)
Belenéztem a gépbe, ha berakom az újat, amig klónozok, kölcsönvehetem a DVD drive kábeleit ugye? Mert nincs extra kábelem es a DVD drive-ot ugyse hasznalom.
Persze, simán rakható az optikai meghajtó helyére merevlemez vagy SSD. Komoly irodalma van a neten a témának.
Klónozáshoz meg a Macrium Reflect Free programot ajánlom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!