Windows 10 nem látja a másodlagos meghajtót, mit lehetne tenni?
Sziasztok. Van megoldás. Én is optibayt használok . Ezen van az a meghajtó amivel a gépet vettem . Lenovo Z50.
SSD -t tettem fő meghajtónak. Sokáig szenvedtem de összejött.
windows 8 legyen feltelepítve minden illesztőprogrammal együtt.
Nem lehet usb- ről telepíteni a win 10 egyik verzióját sem mert nem látja az optibay , vagy más nevű keretbe majd a dvd lejátszó helyére meghajtót.
A megoldás :
Win 10 enterprise verzió jó csak ehhez.
Daemon tools-al kicsomagolni a win 10-et valamelyik meghajtóra amelyik a bővítő keretben van . klikk a setupra. A telepítéskor fel ajánlja majd , hogyan telepítse a windows 10-et ? Saját beállítások, és alkalmazások megtartását kell választani . Csak az Enterprise ajánlja fel ezt . Kipróbáltam a Home És Pof verziókkal is azok nem engedték ezt kiválasztani .
Telepítés után ugyanúgy mint win 7, win 8 alatt elérhető lesz az összes meghajtó.
A legfrissebb legjobb windows innen tölthető le regisztráció után .
üdv.
én is bele futottam ebbe a hibába amibe ti
win 10 64bit Enterprise nem látja az opti bay-t benne egy 640gb wd blue hdd-vel...
én igy oldotam meg:
elinditottam a laptopot opti bay nélkül
meg forditotam & a müködö laptopba müködés közben bele tettem az optibay-t a 640gb hdd-vel
miután bele tettem a laptopot ujrainditottam a rendszert
meg vártam mig szépen be tölt mindent & be léptem a sajátgépbe & ott volt az opti bay hdd :)
Ez a válasz a működő megoldás a problémára, amit a kolléga osztott meg!!
"Kuczapski nevű felhasználó válasza:
Ugyan a cikk elég régi, de a napokba futottam bele ebba a hibába és megoldások halmazát olvasgatva még a microsoft oldalon sem leltem válaszra, ezért megosztom az eredményességhez vezető megoldást. Windows 10 alatt a startmenüből ne a leállítás gombot hanem az újraindítást válasszátok mert csak így elemzi a rendszer az új hardvereket. mindaddig még nem újraindítással startolsz addig nem fogja látni a másodlagos lemezeket. még ha áramtalanítod sem oldja meg."
Win 10 1909-es verziónál is az alábbi megoldás volt. Sem a lemezkezelőben sem az eszközkezelőben látszódott a disk.
"Kuczapski nevű felhasználó válasza:
Ugyan a cikk elég régi, de a napokba futottam bele ebba a hibába és megoldások halmazát olvasgatva még a microsoft oldalon sem leltem válaszra, ezért megosztom az eredményességhez vezető megoldást. Windows 10 alatt a startmenüből ne a leállítás gombot hanem az újraindítást válasszátok mert csak így elemzi a rendszer az új hardvereket. mindaddig még nem újraindítással startolsz addig nem fogja látni a másodlagos lemezeket. még ha áramtalanítod sem oldja meg."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!