Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Windows 10 nem látja a másodla...

Pista Pista PISTA kérdése:

Windows 10 nem látja a másodlagos meghajtót, mit lehetne tenni?

Figyelt kérdés
Laptopom van, konkrétan asus k53t. Vettem egy optibayt, amiben egy wd black winchester tevékenykedik, elsődleges meghajtóm egy SSD. Frissítettem Windows 10-re, és egyszerűen nem látja a hdd-t meghajtóként. Megpróbáltam felrakni a win10-et frissítésként, és szűz rendszerként egyaránt, nem is egy forrásból, de a probléma tartja magát. Win7-8-8.1 alatt hibátlanul működik, szóval hardveres meghibásodás kizárva. Eszközkezelőben látszik, viszont a gépkezelőben a meghajtók közt abszolút nem látja. Eszközkezelőben megpróbáltam szoftverfrissítést-törlést, és eszköz törlést is. Ha a dvd meghajtót rakom be ugyanide, akkor ugyanezzel a problémával szembesülök. Úgy sejtem, valamiért "nem tudja", hogy ez egy SATA port. Energiaellátás van, a behelyezett eszközök felpörögnek. Sajnos a gép már 3 éves, driver support win10-hez nincs.

#Optibay #kutyafüle #Windows 10 #hdd nem látszik #intragalaktikus kolbászfüstölő #antigravitációs hangyaboly
2015. nov. 2. 18:33
1 2
 11/17 stellaz válasza:

Ha jól értem az utolsó bejegyzés szerint nem lehet megoldani és kész.

[link]

2016. júl. 11. 19:15
 12/17 atikanj válasza:

Sziasztok. Van megoldás. Én is optibayt használok . Ezen van az a meghajtó amivel a gépet vettem . Lenovo Z50.

SSD -t tettem fő meghajtónak. Sokáig szenvedtem de összejött.

windows 8 legyen feltelepítve minden illesztőprogrammal együtt.

Nem lehet usb- ről telepíteni a win 10 egyik verzióját sem mert nem látja az optibay , vagy más nevű keretbe majd a dvd lejátszó helyére meghajtót.

A megoldás :

Win 10 enterprise verzió jó csak ehhez.

Daemon tools-al kicsomagolni a win 10-et valamelyik meghajtóra amelyik a bővítő keretben van . klikk a setupra. A telepítéskor fel ajánlja majd , hogyan telepítse a windows 10-et ? Saját beállítások, és alkalmazások megtartását kell választani . Csak az Enterprise ajánlja fel ezt . Kipróbáltam a Home És Pof verziókkal is azok nem engedték ezt kiválasztani .

Telepítés után ugyanúgy mint win 7, win 8 alatt elérhető lesz az összes meghajtó.

A legfrissebb legjobb windows innen tölthető le regisztráció után .

[link]

2017. szept. 7. 17:53
 13/17 Kuczapski válasza:
Ugyan a cikk elég régi, de a napokba futottam bele ebba a hibába és megoldások halmazát olvasgatva még a microsoft oldalon sem leltem válaszra, ezért megosztom az eredményességhez vezető megoldást. Windows 10 alatt a startmenüből ne a leállítás gombot hanem az újraindítást válasszátok mert csak így elemzi a rendszer az új hardvereket. mindaddig még nem újraindítással startolsz addig nem fogja látni a másodlagos lemezeket. még ha áramtalanítod sem oldja meg.
2018. márc. 13. 12:20
 14/17 affa676 válasza:

üdv.

én is bele futottam ebbe a hibába amibe ti

win 10 64bit Enterprise nem látja az opti bay-t benne egy 640gb wd blue hdd-vel...

én igy oldotam meg:

elinditottam a laptopot opti bay nélkül

meg forditotam & a müködö laptopba müködés közben bele tettem az optibay-t a 640gb hdd-vel

miután bele tettem a laptopot ujrainditottam a rendszert

meg vártam mig szépen be tölt mindent & be léptem a sajátgépbe & ott volt az opti bay hdd :)

2018. ápr. 25. 15:27
 15/17 anonim válasza:
Ha a lemezkezelőben látod a meghajtót, de nincs neki betűjele, akkor adni kell neki betűjelet és kész. ;)
2019. júl. 7. 14:55
 16/17 G3ll3r válasza:

Ez a válasz a működő megoldás a problémára, amit a kolléga osztott meg!!

"Kuczapski nevű felhasználó válasza:

Ugyan a cikk elég régi, de a napokba futottam bele ebba a hibába és megoldások halmazát olvasgatva még a microsoft oldalon sem leltem válaszra, ezért megosztom az eredményességhez vezető megoldást. Windows 10 alatt a startmenüből ne a leállítás gombot hanem az újraindítást válasszátok mert csak így elemzi a rendszer az új hardvereket. mindaddig még nem újraindítással startolsz addig nem fogja látni a másodlagos lemezeket. még ha áramtalanítod sem oldja meg."

2019. júl. 31. 20:35
 17/17 anonim válasza:

Win 10 1909-es verziónál is az alábbi megoldás volt. Sem a lemezkezelőben sem az eszközkezelőben látszódott a disk.

"Kuczapski nevű felhasználó válasza:

Ugyan a cikk elég régi, de a napokba futottam bele ebba a hibába és megoldások halmazát olvasgatva még a microsoft oldalon sem leltem válaszra, ezért megosztom az eredményességhez vezető megoldást. Windows 10 alatt a startmenüből ne a leállítás gombot hanem az újraindítást válasszátok mert csak így elemzi a rendszer az új hardvereket. mindaddig még nem újraindítással startolsz addig nem fogja látni a másodlagos lemezeket. még ha áramtalanítod sem oldja meg."

2020. febr. 22. 20:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!