Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hol tudom megnézni hogy a...

Hol tudom megnézni hogy a monitorom milyen paneles?

Figyelt kérdés
Vagy TN vagy IPS paneles, de nem tudom melyik. Meglehet valahogy ugy nézni hogy nem szedem széjjel a monitort?

2015. nov. 1. 19:39
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Ja és ez LED monitor. Még ezt kifelejtettem xDD
2015. nov. 1. 21:36
 12/14 anonim ***** válasza:

Itt a LED a hágtérvilágítás típusát jelenti.

Játékra jó lesz ha nincsenek spéci igényeid (freesync/gsync, magas képfrissítés vagy színhűség).

2015. nov. 1. 22:08
 13/14 A kérdező kommentje:
Pontosan mi az a gsync és freesync? Melyik jobb mivel? És lehet olyan hogy nekem egyik sincs
2015. nov. 2. 06:28
 14/14 anonim ***** válasza:

Igen ezek viszonylag új dolgok, úgymond "gamer" monitor tulajdonságok. A lényege az, hogy a videokártya vezérelni tudja a monitor képfrissítését, így megakadályozva a szakadásokat (screen tearing). Ugyanezt a célt szolgálja a játékokban a vsync beállítás, de az csak annyit tud, hogy 60 vagy 30 fps-en tartja a képkocka megjelenítést (60Hz-es monitornál). A Freesync vagy Gsync viszont a képfrissítést igazítja a megjelenítés sebességéhez. A Gsync nividia megoldás, ahol a minitorban van is erre egy nvidia chip, míg a Freesync AMD megoldás és elvileg nem drágítja annyira a monitor előállítását.

A Freesync elvileg nagyobb frekvenciatartományban működik, nem jár teljesítmény vesztéssel, nyílt szabvány és nem kér az AMD licencdíjat. Legalábbis eme táblázat alapján ez jön le:

[link]

Itt van egy cikk is:

[link]

2015. nov. 2. 08:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!