Hol tudom megnézni hogy a monitorom milyen paneles?
Figyelt kérdés
Vagy TN vagy IPS paneles, de nem tudom melyik. Meglehet valahogy ugy nézni hogy nem szedem széjjel a monitort?2015. nov. 1. 19:39
1/14 anonim válasza:
Ha tudod a pontos típusát, akkor rákeresel a neten. Léteznek VA paneles monitorok is. A TN panelt könnyű kiszűrni, mert vertikálisan nagy mértékben torzítja a színt azaz, ha lentről nézel a monitorra, akkor nagyon elsötétül a kép, ha felülről, akkor meg nagyon kivilágosodik. Az IPS és úgy tudom a VA paneleknél a betekintési szögektől függetlenül megmarad a színhűség.
3/14 A kérdező kommentje:
Most néztem meg.nálam valóban ugy van hogy, hogyha felülröl nézem akkor világos és amellett nagyon homályos, fakó a kép.ha alulrol nézem akkor nagyon sötétek lesznek a szinek. a szinmélység az 32 bites. akkor tuti hogy TN paneles amonitorom ugye?
2015. nov. 1. 19:52
4/14 anonim válasza:
Beütöd a típusát google-be, és megnézed. A másik, oldalról megnézed, ha ugyanolyan éles a kép, mint szemből IPS.
6/14 A kérdező kommentje:
És játékoknál bármi hátrányt okoz-e a TN panel azon kivül hogy rosszabb a betekintései szöge? zajosabb kép? rossz elsimitás? rece? fakó szinek? (32 bites szinmélység) gyenge térhatás vagy nyomott képrenyő? bármi.. vagy totálisan ugyanolyan jó játéknál mint az IPS csak szemböl kell nézni?
2015. nov. 1. 20:00
8/14 anonim válasza:
Az IPS-nek jobb a színhűsége és a betekintési szögei, de a TN is teljesen jó általános felhasználásra. A jobb IPS paneleknek inkább munkára vannak nagyobb jelentőségei például fotósoknak.
9/14 A kérdező kommentje:
Az én monitorom egy Acer G226HQL. 21,5 inc, 1920x1080 (nativ), 5ms, TN pamel , 32 bit szinmélység, 60hz. Ez mennyire lenne jó jatékra? Főleg ms és hz szempontjábol..
2015. nov. 1. 21:26
10/14 A kérdező kommentje:
Ja és mindez egy felső kategóriás videokártya és DVI kábel mellet.
2015. nov. 1. 21:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!