Van egy pentium 4 gépem geforce mx2 kártyával mennyit gyorsítana a windows 10 rajta? Le ragadtam a dx9-nél mivel lesz nekem jobb a dx12? age of empires 2 is támogatni fogja?
Ha kamu a kérdés: Gondolkodj el az életeden, és töröld le az idióta vigyort az arcodról. Ha a személyiségednek arra van szüksége hogy saját magad a fellegekbe emeld a hülyeségeddel, legalább ne fárassz másokat. Kösz.
Ha igazi a kérdés:
Ez nem így működik. Az egy dolog hogy az Intel alapvetően jobb processzor mint az AMD (ha nem nézzük a dolgok anyagi oldalát) de az AMD sem rossz, sőt! Bizonyos ár/érték arányban jobb is mint az Intel. Azon régi kategóriában (P4) meg már teljesen mindegy hogy a te processzorod, vagy az ő gépe jobb e épp egy hangyányival, ezek sajnos már elavult hardverek. Nekem is van egy hasonlóm bent a szekrényben, már 2 éve is fájdalmas volt vele gépezni.
A másik meg hogy a 240-esre NEM KELL 4 GIGA mert max 1-et tud kihasználni, ráadásul nem a VRAM mennyisége adja meg a kártya sebességét és végül ki se használná a géped. A játékok lehet jobban futnának, de max annyival amennyit a többi hardver enged neki. Ha egy játékhoz picit is lassú a proci, akkor a kártya sem fog segíteni rajta.
Az AMD most gyengébb CPU-ban és pár éves lemaradással mge jóval gyengébb anyagi helyzettel kell versenyben maradnia. Ettől függetlenül nem rosszak vagy használhatatlanok a processzorait, főleg egy P4-hez képest, amikkel anno nagyjából tudta tartani a szintet az Athlon XP procikkal is, míg az Athlon 64-ekkel meg később az X2-vel veregette az Intelt szájba. De ez már elmúlt, csak az önelégült trollnak tartoztam ennyivel.
A kérdés valószínűleg kamu. Jó unatkozást kedves kérdező!
Úgy tűnik el sem olvasta a kérdező amit írtunk.
A P4-re épülő foglalat elavult. Nem csak a processzor, hanem az egész, cakumpakk. Ki kellene cserélni az egész gépet ahhoz, hogy kifejezetten jó legyen. A te igényeidnek úgy gondolom egy Intel Cerka (vagy legolcsóbb Pentum) (Haswell) is jó lenne, 10k a proci, 12k a lap, és 6k 4GB Ram. A Cerkában található HD grafikus vezérlő meg szerintem alapjaiban jobb a mostanidnál, Age of Empires 2-t meg ilyeneket röhögve viszi. És a DX10-et is bírná.
Az első olyan kártya, amihez szükséges 4 GB VRAM, az az R9 280, és a GTX 960. Az ennél gyengébb videókártyák nem tudnak betelíteni 4 GB Vramot, de ezt is írtam már, nem a VRAM mennyisége adja meg a kártya sebességét. Hiába van a videókártyádon 4 pohár, ha max 1 pohárni vizet képes kipréselni magából. A pohár ottvan, marketingnek faja, de nem tud vele mit kezdeni.
Figyelj kérdező ez lesz ennél a kérdésnél az utolsó válaszom:
P4=Intel Pentium 4.Elég régi CPU.P4-nek az ezen alapuló konfigokat szoktuk nevezni.De nem összetéveszteni a P4-es AMD alaplappal.
Nvidia 2 MX:Régi VGA.A mai viszonyban nem nevezhető jónak.Még 1 IGP is leveri persze a maga korában nem volt rossz.
Na ezekhez párosulnak régi hardware-ek.Régi alaplap,táp,gépház.Nem tudsz hozzá venni újabbat mert régi az alaplap.Akkor meg újat kell venni.Új VGA-t,új CPU-t,új RAMOk-at,új tápot stb.Nem úgy van hogy csak új VGA-t teszel be a régi gépbe.Amúgy olvasd el amit a kollégák írtak.
43%-os!
Nemtudom hogy ketten vagytok e (azonos százalékon), vagy egyedül de mindig szakadok azokon amiket írsz. :D
Azért a kérdező ne vegyen "nagyobb P4-et" inkább gyűjtsön egy új konfigra, ha van rá lehetősége.
Én amúgy 2013 októberéig nyomultam egy 2003-ból származó Intel Celeron 2.8-as procival, régi játékokkal nagyon szépen ellehetett játszani egy mellette "dübörgő" FX 5200-essel.
Én meg 2014 Decemberig használtam ezt a konfigot:
Intel Pentium 4 1,5GHZ
2x256 DDR RAM
Nvidia Geforce MX/MX400 64MB
80GB HDD
A vége felé már elég nehéz volt használni.
NE etesd a trollt! Ez a gépe előtt ülve éppen azon röhög két pattanás kinyomása között, hogy ti mit küzdetek a meggyőzéséért. Itt kell hagyni a fenébe, társalogjon magával!
G.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!