Egy alaplap, gondolok itt egy ASUS M4A88T-V Evo USB3-ra, tönkre tehet egy HDD-t?
A minap egy egyszerű program indításánál megfagyott a gép, aztán már az egér sem mozgott. Reset-nél a következő hibaüzenetet kaptam: Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key.
Bosszantó volt, mert elég sok adat volt rajta, viszont annyira gallyra ment, hogy hiába tettem bele a HDD-t egy dokkolóba és csatlakoztattam egy Laptophoz, az adatokat nem tudtam róla lementeni, mert a csatlakoztatás után 2 percig működött megfelelően, aztán megfagyott a laptopon a totalcommander is. Egy HDD diagnosztikai programot is futtatni akartam, hogy meggyőződjek biztos rossz e, és az is megfagyott.
Volt egy régebbi 250GB-os HDD-m telepítettem az op.rendszert, jól működött. Telepítettem a Drivereket, majd mikor autómatikusan újraindította magát a gép, az a HDD-is elszált.Az üzenetet ugyan úgy megkaptam mint az előzőnél.
Lehetséges hogy az alaplap sata csatlakozója hibásodott meg ami soha de soha nem volt feszítve, mozgatva bolygatva? Vagy maga az alaplap? Ki mit gondol, és mit javasol?
A WD SSHD 1TB-os merevlemezre volt cseregarancia, most kaptam meg. De addig nem merek rá semmit felrakni, míg biztosan nem győződtem meg arról hogy az alaplap megfelelően üzemel. Ötlet? Köszönöm a segítséget. Az életem mentenétek meg, mert azon dolgozom!
táppal lesz a baj.
A SATA csatlakozón nem "közlekedik" létfpntosságú áram. A tápegység adja az áramot. Ha ott pl 5V helyett 7V-ot ad a HDD-nek az okozhat ilyen gondot.
A tápegység milyen?
hol lehet megnézni a tápellátás feszültségeit azokra a csatlakozókra vonatkozóan ami a HDD-ket üzemelteti?
Illetve még annyit tudni kell hogy a Táp most esett át egy ventillátorcserén mert kifingott, tettem bele egy Arctic Freezer 12W DC12V ventillátort, ugyan azokkal a paraméterekkel rendelkezik mint elődje csak a gyártó más.
lehet az is, hogy csak szimplán a wd merevlemezed volt selejtes, de lehet az alaplap is. Kösd rá, és nézd meg mi történik.
Feszültséget feszültségmérővel lehet mérni értelemszerűen.
Az alaplap kondenzátorait érdemes lenne megnézni, nem hólyagosak/puposak-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!