Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik Windows a legmegfelelőbb?

Melyik Windows a legmegfelelőbb?

Figyelt kérdés

Rendszergazdának tanulok és szeretnék vélemény szintjén tanácsot kérni, hogy ti melyik op-rendszert ajánljátok ?

Természetesen Windows jöhet szóba,mert azzal foglalkozunk.

Windows 7 Professional, Windows 8.1 pro vagy Windows 10 Home kiadását ajánljátok ? Természetesen azért kellenek ezek a kiadások,mert tartományba lépéshez és egyéb komoly dologhoz is szükséges funkciókat kínálnak ezek a kiadások kivéve azt hiszem a win 10 home nem,mert csak a pro változata kínálja ezt a lehetőséget. Használtam már mindhárom op-renszert. A win 10 szerintem még kifejletlen. Lefagy a tálca, vagy éppen más kisebb bugokkal szembesülök. Az a meglátásom,hogy a Win 10-nek kell még egy jó félév vagy 1 év,hogy úgy normálisan kiforrja magát. Windows 8.1-et pedig meg kell szokni, de elég gyors és a végére elég stabil is lett,de még mindig sok buggal lehet találkozni benne. Például pendrivenál bekad néha a rendszer és belassúl stb. A win 7 pro pedig olyan hagyományos még,de mégis ez a kedvenc. Azonban itt jön a baj. Mivel ssd-m is van ezért félek, mert a win7-még nem kezeli se a hdd-t se az ssd-t rendesen. Így ha újrarakom a rendszert és lecsapom a meghajtót nullára akkor telepítésnél a rendszer a meghajtó ugyanabba a szegmensébe kerül, mint ahol törlés előtt volt. Ez azért szar,mert ha nincs váltakozás és kihasználatlan marad szegmens akkor egy idő után elcsetten és dobhatom ki. Win 8-nál már ez nincs,mert ha tőrlöd a rendszert akkor újraosztja a szegmenseket és nem marad kihasználatlan rész. Erre állítólag win7-en létezik egy program ami megoldja,de nem próbáltam még.A másik,hogy win7 szórakozása, hogy gondol egyet és kicspaja az embert a tartományból vagy nem engedi belépni. Értesítve lett erről a Microsoft. Amire visszaírták,hogy tudnak a hibáról és telepítsük újra a rendszert. Na köszönöm szépen. Ezért szeretnék egy kis közvéleménykutatást kérni, hogy kinek milyen tapasztalata van és mit ajánl a 3 rendszer közül. Lehetőleg olyan írjon aki ért hozzá,mert nem arra kell a rendszer,hogy Cs:Go vagy a GTA 5-el játszak hanem tanulni meg dolgozni vele.

2015. szept. 15. 16:26
 1/3 anonim ***** válasza:
Akkor én neked Linux-ot ajánlok ha munkára kell.Ha User leszel tapasztalatot kell szerezned.Tudom hogy az MS a Windows használatára kényszeríti a diákokat(akik ezzel foglalkoznak)de nem csak a Windows létezik..."A másik,hogy win7 szórakozása, hogy gondol egyet és kicspaja az embert a tartományból vagy nem engedi belépni. Értesítve lett erről a Microsoft. Amire visszaírták,hogy tudnak a hibáról és telepítsük újra a rendszert."Linux ilyet nem csinál és hasonlokat sem,nem lassul le,munkára tökéletes és nem kell mindig újratelepíteni.
2015. szept. 15. 16:31
 2/3 A kérdező kommentje:
Figyelj én nem akarom leszólni a Linuxot. Fél évig használtam Linux Mint-et, 2-3 hónapig Xubuntut és másfél évig Ubuntut. Van tapasztalatom a Linux rendszerekben. Megbízhatóak, elég stabilak , nincsenek vírusok hű,de szuper, csak éppen nem éppen valami gyorsak,de még ezt is egye meg a fene,mert várok jó 1 percet még betölt hát legyen,de viszont nem kompatibilisek. Mi Windows-al dolgozunk, Windows-on programozunk(Néha Mac OC X-en is) a tananyagunk windows-ra van, sőt minden program amivel dolgozunk a legtöbb nem mind ,de a legtöbb windowshoz van és a windows futtatási környezetéhez van beállítva. Szóval mit kezdjek egy Linux-al ? Nem jó rendszer a Windows,mert hidd el amint rádugod az utp-t a gépedre és csatlakozol a netre, onnantól rólad mindent lehet tudni, sőt még néha bugosak is a rendszerek,de választanom kellene akkor Windows választanék, mert az a dolgok 70%-ára legmegfelelőbb. Használtam a a legtöbb linuxot ,de ezt a 3-at huzamosabb ideig és windows 95-win10-ig az összes windowst tehát van azért némi tapasztalatom benne,nem csak úgy mondom hogy nekem nem tetszik és ezért,de windows kellene.
2015. szept. 15. 16:44
 3/3 anonim ***** válasza:

A "dolgok" 70%-ára bármilyen oprendszer jó. A maradék egy kis részét lehet csak Windows-on megoldani - tudom, mert használok egy ideje Linuxot is, az első "életcélom" az volt vele, hogy kihajítsam a hálózatunkból a két NT szervert (ugye, az nem most volt...), és ez a spec. Windows alkalmazások használatán kívül sikerült is úgy, hogy a Windows szerver összes többi funkcióját ellátta a másik rendszer, illetve a többi, eleve más platformokon futó szolgáltatásokhoz is sokkal jobban lehetett integrálni... Ehhez persze nem elég 1,5-2 év Linux tapasztalat, főleg nem desktop-on. Ennyit erről.

De egyébként használj olyat, amin tanultok, így semmilyen meglepetés nem fog érni, és minden működni fog, ami az iskolában, feltéve, ha ott nem szervereken gyakoroltok, mert azért az otthoni tanulásra kissé költséges :-) Aztán ha jobban megismered ezt a csodálatos "ökoszisztémát", úgyis el fogsz kezdeni valami más rendszeren dolgozni (én az OSX-et választottam), és Windows-t csak shell-ből és távoli asztalon fogsz piszkálni. Vagy GTA5-öt játszol rajta. Arra pont jó.

2015. szept. 15. 22:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!