Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mire elég egy 512mb memóriával...

Mire elég egy 512mb memóriával (ram) rendelkező laptop?

Figyelt kérdés
Szeretnék venni egy olcsó laptopot, kb 20gb merevlemez, 1,8 ghz proci, 512mb ram. Főképp csak filmezésre szeretném használni utazás közben, esetleg itthon wifiről néha kicsit netezni (facebook, youtube), de csak nagyon minimálisan. A kérdés az, hogy a filmek (dvd,avi) nem fognak rajta szaggatni 512mb rammal se ugye? Valamint windows 7-et rakhatok rá? Ilyen minimális terhelés mellett elbírná?

2015. szept. 14. 19:57
1 2
 11/12 CspCsj ***** válasza:

Akkuidővel kapcsolatban szkeptikus vagyok, de legyen igaza az eladónak. (sok ismerősöm úgy állapítja meg az akkuidőt, hogy az óra melletti akkujelre viszi az egeret és ha ott 5 órát ír ki, akkor szerinte annyit is bír, de ugye ez a pillanatnyi terhelés függvényében drasztikusan is csökkenhet)

Ha Windows vonalon maradsz, akkor az XP-vel még pár évig el lehet lenni, de 512MB-nál a böngészők már induláskor el fogják foglalni az összes szabad memóriát. (talán másfél évvel ezelőtti verziók megelégszenek 200MB-nál kevesebbel is, de valószínűleg a weboldalak nem hibátlanul jelennek majd meg)

A videók lejátszásához nem minden lejátszóprogram lesz megfelelő, és a Youtube videókat is felejtsd el böngészőn keresztül. (de pl. az SMPlayer lejátszónak van SMTube kiegészítője, amivel közvetlenül Youtube-ról tudsz jóval kisebb terhelés mellett videózni)

A gép állapota persze nem tudom milyen (ventilátor hangja, merevlemez állapota, töltő kábele stb.) de ha mégsem válna be, szerintem minimális veszteséggel túl tudsz adni rajta. (hacsak nem kell majd valamit cserélni benne rövid időn belül)

2015. szept. 15. 07:07
 12/12 anonim ***** válasza:
41%
Tegyél fel a gépre egy Puppy Linuxot, és probléma megoldva.
2015. szept. 16. 20:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!