Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mire elég egy 512mb memóriával...

Mire elég egy 512mb memóriával (ram) rendelkező laptop?

Figyelt kérdés
Szeretnék venni egy olcsó laptopot, kb 20gb merevlemez, 1,8 ghz proci, 512mb ram. Főképp csak filmezésre szeretném használni utazás közben, esetleg itthon wifiről néha kicsit netezni (facebook, youtube), de csak nagyon minimálisan. A kérdés az, hogy a filmek (dvd,avi) nem fognak rajta szaggatni 512mb rammal se ugye? Valamint windows 7-et rakhatok rá? Ilyen minimális terhelés mellett elbírná?

2015. szept. 14. 19:57
1 2
 1/12 totolala ***** válasza:
100%

Win7?..

4gb ram alatt nem tennék gépre 7-et..

2015. szept. 14. 20:06
 2/12 Trevor. ***** válasza:
100%

2GB-val is jó a 32 bites Win7, hidd el :)

Mennyiért vennéd? Mert ez nagyon gyenge, de XP-vel vagy valami kis gépigényű linux disztribúcióval elmegy.

2015. szept. 14. 20:25
 3/12 A kérdező kommentje:
12.000 :) 90%-ban a lényeg, hogy tudjak rajta filmezni. Játék, vagy egyéb ilyesmi nem érdekel mert van egy erős asztali gamer pc-m, szóval tényleg csak filmezés. :)
2015. szept. 14. 20:39
 4/12 CspCsj ***** válasza:
100%

Facebook és Youtube már nem minimális terhelést jelent.

Win7 1GB (inkább 2GB) felett ajánlott.

Elsőnek direkt kis teljesítményű gépekre szánt Linux verziót próbálnék. (magyarul is tud, pl. Lubuntu, Puppy Linux) Megspórolod egy víruskereső terhelését.

Egyébként ilyen olcsó laptopot hogyan akarsz utazás alatt használni? Akku ezekben nem sokat bír.

2015. szept. 14. 20:47
 5/12 szántóvető ***** válasza:
100%
ilyen configgal+win 7-tel ne is álmodozz youtube-ról.nem tudnád kipróbálni mielőtt megveszed?itt mondhatunk bármit,a személyes benyomásod lenne a legfontosabb.
2015. szept. 14. 20:50
 6/12 A kérdező kommentje:
Az eladó szerint 2 órát bír az akkumulátor, ami nekem kb pont tökéletes idő, nem is kell többet. Akkor inkább teszek rá xp-t és enny! :)
2015. szept. 14. 20:56
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos nem, annak már nincs támogatottsága, nem fogsz rá normális böngészőt találni, nem fogsz használható / korszerű szoftvereket találni. Ezért javasolták a linuxot.
2015. szept. 14. 21:12
 8/12 Trevor. ***** válasza:
Támogatás nem fontos. Firefox-ot tehetsz rá, Adblock Plus helyett inkább ublock Origin, az kevésbé eszi a ramot.
2015. szept. 14. 21:18
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

azert a 2 ora elegge kamugyanus, ne haragudj.

Egy ilyen gep kb ujkoraban birt annyit, vadi uj aksival.

A film szaggatas meg a film felbontasatol fugg leginkabb. De valoszinuleg a videokartyajaban meg nincs hardware-s gyorsitas, es ugy a 1.8gh proci elegge gyengus lesz. full hd felejtos, halfhd is szerintem. En nem vennem meg, az biztos.

2015. szept. 14. 21:23
 10/12 anonim ***** válasza:

A 2 órás része igaz is lehet. Én is láttam már nem 1 öreg laptopot, és amikor láttam mennyit bírnak meglepődtem.

Az XP meg támogatás nélkül ma is használható nagyon szépen.

Van egy jó vírusirtó (nálam ESET), és tökéletesen működik minden. Firefoxot használok, és ha nem lesz többet hozzá új böngésző át akkor használom azt ami a legutolsó verzió, és megy rajta.

2015. szept. 14. 22:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!