Számítógép építés. Jó lesz ez a konfiguráció nekem?
Processzor és integrált videókártya: [link]
Alaplap: [link]
SSD: [link]
Tápegység: [link]
A célom az hogy minél kisebb fogyasztású legyen... Internetezésre, filmezésre, esetleg szerkesztésekre lenne használva.
Milyen szerkesztés? Mert Painttel meg gimp-pel még elmegy, de sony vegas szóba nem jöhet.
Merevlemezed sincs, VGA szintúgy
Processzoroknál mindig a maximális fogyasztást tüntetik fel. Ebben az árban egy pentium g3220-nál hiába van kétszer akkora fogyasztás feltüntetve, ha a processzor maga az általános feladatokat kétszer olyan gyorsan végzi el (ezáltal nemhogy többet fogyaszt a gép, sőt: nem csak a cpu igényel áramot, hanem a gép többi része is). Azaz mindenképpen rossz választás a processzor.
Alaplapnál értelemszerű, hogy nagyon régi foglalat és nem lehet jól optimalizált processzort találni hozzá.
Eurocase tápban nem bíznék meg, nagyon sok számítógép szárad a lelkükön.
SSD-ből sem noname dolgot vennék, hacsak nem azt akarjuk, hogy 2 hónap után ott maradjon, abból kijön egy minőségi 1TB-s HDD.
A második, hülyeséget, ír, ez egyáltalán nem régi foglalat. Gyakorlatilag a jelenleg legfrissebb AMD platform.
Illetve a kis fogyasztás nem feltétlen a villanyszámla miatt fontos, hanem esetleg a melegedés miatt. Ez a proci lazán el tud lenni passziv hűtéssel, vagy egy nagyon alacsony fordulatszámú ventilátor alatt.
Viszont ez egy HTPC alkatrész, vagyis nagyon nem erős. Netezés, filmnézés jó lesz, de a szerkesztésnél tényleg számít, hogy mit és milyen komolyan. Én például lazán megfektetem ezt a kis Athlont képszerkesztésben is, nem kell ahhoz hang vagy videó.
70k mindennel együtt:
Gigabyte GA-H81M-S2V alaplap 12652 Ft
Intel Pentium G3260 processzor 16587 Ft
Kingston 4GB DDR3 1600MHz HyperX Fury Black HX316C10FB/4 memória 6861 Ft
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez 14715 Ft
Chieftec 400W CTG-400-80PB OEM tápegység 11562 Ft
Raijintek Arcadia fekete számítógép ház 9719 Ft
Aha. Szóval 50ezerből akarsz számítógépet összehozni. Jól sejtem, ugye?
A táp kuka!
Ha nem olyan komoly photoshoppos szerkesztésre gondolsz, akkor az alaplap+proci maradhat is akár.
Számítógépház?
Az OCZ-t nem ismerem, annyit tudok róla, hogy megvásárolták a toshibát. :P
Mennyi a keret, mert ez így marha kevés lesz, főleg ha hosszabb időre tervezel.
De hova tűnt a RAM? RAM nélkül nehezen fogsz számítógépet használni :D :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!