GAMER PC építés és konfiguráció!?
Sziasztok most PC csere előtt állok és szeretnék beruházni egy jobb gépre ami a mai játékokat minnél jobb grafikán viszi , és nem lassul be ha egy kicsit a sony vegas-al dolgozok ,vagy photoshop-olok .
Lenne eddig két kinézett gépem :
1. [link]
(ehez + 18.000FT-ért kérném az Nvida kártyát )
vagy
2. [link]
(ez maradna az alap,mivel ekkor a keretem rá )
Sokan mondják azt is itt a Gyakorikérdéseken ,hogy ha Komponensenként raknám össze és külön venném meg a cuccokat akkor jobban kijönnék belőle csak nem tudom mennyivel és mivel én nem is értek ehez annyira a segítségeteket kérném egy Gamer Konfiguráció elkészítéséhez ! A keret 150,max.170 ezer .
Előre is köszönöm :)
Ugyanannyiba fáj. Egy AMD proci alá drága lap kell, hiába olcsó a proci
- Jaj ugyanmár.... Csacskaság
- Nem! Az AMD processzorok rengeteg hőt termelnek, és rengeteget fogyasztanak. Az áramot az alaplapi VRM áramkör szabályozza, hogy mekkora feszültségű legyen a processzornak szánt áram. Mellette a hőtermelés. Mivel rengeteg hőt termelnek, ezért nem fér bele, hogy az alaplap itt-ott egy kicsit megolvadjon. Ezért kell a minőségi alaplap. + Mivel melegednek, egy normális hűtő kell rá, mert a gyári az nagyon hangos. A tápegység milyen? "Coller Master ház, 600W tápegység. Csak a ház Cooler Master, a tápegységet nem nevezik meg mert noname, aminek a hatásfoka kb 60%. Intel esetében pedig minek bele 1866 Mhz-es RAM, amikor az intel csak 1600 Mhz-ig támogat, a fölött nem.
"mivel én nem is értek ehez" (*ehhez)
Akkor mi alapján a kedvenc márkád az Nvidia? Az ilyeneket soha nem fogom megérteni.
Asrock H81M-DGS R2.0 alaplap
Intel Core i5-4440 processzor
Crucial 8GB DDR3 1600MHz CT102464BA160B memória
Sapphire R9 285 2GB DDR5 ITX Compact 11235-06-20G videokártya
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez
Thermaltake 430W Munich W0391RE tápegység
M-Tech FM12A-BK Blue LED számítógép ház
170-ből ennyit tudtam kihozni
pcx.hu
kereken 170e
Miért hiszi azt mindenki, hogy az AMD procik azok hűthetetlenek?
Elárulom neked, hogy azért nyomják úgy ki a hőt, mert átadják.
Az Intel procik nem adják át a hőt. Így maga a proci még sokszor melegebb, mint az AMD egységei.
Volt FX-em. Húzva is volt, nem is keveset. 4,6ghz-n nem melegedett úgy, mint a mostani i5-öm alapórajelen.
Azt az FX-et 1,4v-on 70 fok alatt tartottam prime alatt.
Most az Intel alapórajelen, ugyan abban a házban, ugyan azzal a hűtővel már játék alatt eléri a 70 fokot. Akkor miről beszélünk?
Nem a proci által termelt hőtől fog baja esni az alaplapnak, hanem azért, mert gyenge a tápellátása.
Nekem ilyent sikerult kihoznom! +6K-val dargabb de megeri! Ha valaki valamit javitana csak nyugodtan!
Alalplap: Asus H81M-K alaplap
Processzor: Intel Core i5-4460
Memoria: Corsair 2x4GB DDR3 1600MHz CML8GX3M2A1600C9B
Videokartya: Asus R9 270X 2GB DDR5 R9270X-DC2T-2GD5
HDD: Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX
Tapegyseg: Chieftec 500W CTG-500-80P
Haz: Raijintek Arcadia fekete
Összesen: 138 882 Ft + áfa 176,380 Ft
A HATODIK válaszoló konfigjához lenne egy kérdésem :
Egy ilyen confighoz a Chieftec 500W CTG-500-80P táp elegendő lesz ? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!