Hibás HDD javítás?
Figyelt kérdés
Egy 20 Gbis HDD-t használtam adathordozóként usbn keresztül. Nem minden videót lehetett lejátszani, ezért elindítottam egy chkdsk javítást. Mikor kiírta hogy, kész, lehúztam meg vissza és azóta semmi nem jelenik meg. a HDD csak tölt. Addig semmilyen programot nem enged elindítani, míg le nem húzom az USBről. Mit lehet ilyenkor tenni ?2015. aug. 31. 22:47
1/9 anonim válasza:
ha nem volt rajta fontos adat, akkor megpróbálkozhatsz (szimpla kíváncsiságból) különböző gyári formázóprogramokkal. azt viszont el kell fogadni, hogy a lemez tönkre fog menni, tehát fontos adatot már nem fogsz rajta tárolni.
ha van rajta olyan ami kell, akkor pedig ne próbálkozz tovább, fordulj profi adatmentő céghez
2/9 anonim válasza:
szóval a kérdésre válaszolva:
"Mit lehet ilyenkor tenni?"
Venni egy újat.
3/9 A kérdező kommentje:
Nincs rajta semmi fontos, szimplán meg akartam javítani a hibás szektorokat. Mikor rádugom az USB-re bejön hogy helyi lemez H és csak tölt. A boot menübe felismeri. csak nincs rajta rendszer. Windows 7 CDvel próbáltam leformázni hátha, de addig nem ment tovább, míg le nem húztam.
2015. aug. 31. 22:53
4/9 anonim válasza:
Az a helyzet, hogyha megsérült a master boot record, akkor max. levélnehezéknek lesz jó...
5/9 A kérdező kommentje:
chkdsk előtt viszonylag jó.
2015. aug. 31. 22:57
6/9 anonim válasza:
linux alól próbáld. előszőr is szedd ki a keretből (kösd rá a gépre ide vagy sata porton, ha lehet) majd add ki ezt:
dd if=/dev/zero of=/dev/XXXXXX
X-ek helyére a meghajtó kell (pl sda, sdb, stb..)
ez letol mindent (mbr-t partíciós táblát, mindent...)
(sokáig fog dolgozni, de ha 2-3 óra után sem kapod vissza a konzolt akkor ennek annyi)
7/9 A kérdező kommentje:
Na majd holnap megpróbálom :) köszönöm
2015. aug. 31. 23:32
9/9 anonim válasza:
#8 Ez az utóbbi 10-15 évben gyártott eszközöknél nem működik! Sőt, több kárt okoz mint hasznot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!