Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hibás HDD javítás?

Hibás HDD javítás?

Figyelt kérdés
Egy 20 Gbis HDD-t használtam adathordozóként usbn keresztül. Nem minden videót lehetett lejátszani, ezért elindítottam egy chkdsk javítást. Mikor kiírta hogy, kész, lehúztam meg vissza és azóta semmi nem jelenik meg. a HDD csak tölt. Addig semmilyen programot nem enged elindítani, míg le nem húzom az USBről. Mit lehet ilyenkor tenni ?

2015. aug. 31. 22:47
 1/9 anonim ***** válasza:

ha nem volt rajta fontos adat, akkor megpróbálkozhatsz (szimpla kíváncsiságból) különböző gyári formázóprogramokkal. azt viszont el kell fogadni, hogy a lemez tönkre fog menni, tehát fontos adatot már nem fogsz rajta tárolni.

ha van rajta olyan ami kell, akkor pedig ne próbálkozz tovább, fordulj profi adatmentő céghez

2015. aug. 31. 22:50
 2/9 anonim ***** válasza:

szóval a kérdésre válaszolva:

"Mit lehet ilyenkor tenni?"

Venni egy újat.

2015. aug. 31. 22:51
 3/9 A kérdező kommentje:
Nincs rajta semmi fontos, szimplán meg akartam javítani a hibás szektorokat. Mikor rádugom az USB-re bejön hogy helyi lemez H és csak tölt. A boot menübe felismeri. csak nincs rajta rendszer. Windows 7 CDvel próbáltam leformázni hátha, de addig nem ment tovább, míg le nem húztam.
2015. aug. 31. 22:53
 4/9 anonim ***** válasza:
Az a helyzet, hogyha megsérült a master boot record, akkor max. levélnehezéknek lesz jó...
2015. aug. 31. 22:54
 5/9 A kérdező kommentje:
chkdsk előtt viszonylag jó.
2015. aug. 31. 22:57
 6/9 anonim ***** válasza:

linux alól próbáld. előszőr is szedd ki a keretből (kösd rá a gépre ide vagy sata porton, ha lehet) majd add ki ezt:

dd if=/dev/zero of=/dev/XXXXXX

X-ek helyére a meghajtó kell (pl sda, sdb, stb..)

ez letol mindent (mbr-t partíciós táblát, mindent...)

(sokáig fog dolgozni, de ha 2-3 óra után sem kapod vissza a konzolt akkor ennek annyi)

2015. aug. 31. 23:24
 7/9 A kérdező kommentje:
Na majd holnap megpróbálom :) köszönöm
2015. aug. 31. 23:32
 8/9 anonim ***** válasza:
Rakd be a hűtőbe (nem vicc).
2015. aug. 31. 23:42
 9/9 anonim ***** válasza:
#8 Ez az utóbbi 10-15 évben gyártott eszközöknél nem működik! Sőt, több kárt okoz mint hasznot.
2015. aug. 31. 23:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!