Ki és miért amd vagy intel fan, illetve ki és miért utálja a másikat?
9.
Amennyiben nem K-s I5-öd van, senki nem fog oltani, hogy alap hűtővel használod....
Bár, ha ez izgat téged, akkor már mindegy...
Játékra használtam fx6100 at valami ritka szar, 13k körüli lappal, és a gyári hűtővel 2-2.5 évig, minden gond nélkül(mielőtt jönne a kérdés, fx6300 ra cseréltem, azt is csak azért, mert jó áron el tudtam adni a meglévőt, és valami 2k t kellett ráfizetnem). Ez akkor volt összesen kb 40k pénz, i5 pedig akkoriban 55 magasságában indult, ehhez mondjuk hozzátesszük az általad említett 15-20k s lapot, és máris ott tartunk, hogy 70-75k ment el 40 helyett - abban teljesen igazad van, hogy nagyobb a mozgástér intelnél, illetve 50k felett(+lap) nem is érdemes amd ben gondolkozni, alatta viszont ordas nagy baromság azt mondani, hogy nem alternatíva. Ha meg fontos az ár, és így a zsebedben marad 30-35k pl vga ra, azt nem mondanám éppen hátránynak.
Nem vagyok fan, rühellem az intel üzletpolitikáját, de ettől még nem érzem indokoltnak pl az amd fx9 szériáját, anno volt inteles gépem is, nem is egy, de nagyon sokáig(~gyerekként) csak az olcsóságokat tudtam megengedni magamnak, ott meg az utóbbi 7-9 évben az amd dominált(előtte meg nem emlékszem).
Ez szép nem? INTEL Core i7-4960X 3.60GHz 2011 BOX
2013.12.08 252.881 Forint
2015.08.30 388.893 Forint
ez ám a gazdasági fellendülés. (csak nem nekünk, megint az usa jár jól)
Én ezért vagyok AMD fan:
https://www.youtube.com/watch?v=JjjSQgtb5sk
hogy ki milyen gány módon rakja össze a gépét, és a cpu számlájára írja a gyér teljesítményt azzal nem tudok mit kezdeni.
Senki sem fogja elismerni, hogy fan.
Én a magam részéről azt választom és azt ajánlom, ami megéri. Volt több Intelem is, az elmúlt években 3 AMD egy huzamba, most úgy egy éve megint vitathatatlanul az Intel a jobb, árban is, teljesítményben is, fogyasztásban is. Ráadásul nem is kevéssel.
Az ugye véletlenül sem számít, hogy a dollárárfolyam 30%-ot erősödött azóta és a 33 ezer forintos FX 8320 most 43 ezer?
Ennyit erről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!