Az AMD vagy az nVidia fogja jobban tamogatni a DX12-t?
nvidia
mert amd csak 7000 ig visszamenoleg
ellenben nvidia 400 ig viszamenoleg
de ezzen kivul is nvidia
de amd nek meg ott lesz a mantle (vagyis mar most is ott van)
Azt mondják a Fermi támogatása inkább formai, mert emulált MMU miatt nem lesz túl jó a teljesítmény (AMD ezért sem szenvedett a régebbi kártyái DX12 emulációjával). Azért mondom, hogy állítólag mert ezt nem hivatalosan olvastam, de utána lehet járni. A Kepler vs GCN támogatásnál az AMD magasabb szinten képviseli a DX12-t. Maxwell esetében eleinte arról volt szó, hogy az AMD még mindig magasabb szinten lesz, de később az újabb Maxwell modellekre felkerült a DX12.1 matrica is, míg mondjuk az AMD Fury-ra nem.
Igazából viszont ezekről nem tudni, hogy gyakorlatban mennyit számítanak. Lehet, hogy nem érdemes a DX számokra ennyire ráhasalni. Anno volt, hogy az AMD állt gyakran előnyben ilyen téren (előbb jöttek ki modernebb támogatásokkal vagy magasabb szinten, mint a DX10.1, 11.1, 11.2) és végül ezek gyakorlatban kb semmit nem jelentettek. Nézz át alapos játékteszteket és úgy dönts....figyelembe lehet venni azt is, hogy mire a fejlesztők teljesen kiismerik a DX12-t és megjelennek a komolyabb, magas szinten optimalizált játékok, addigra a mai középkategóriás kártyák már nem sok mindenkinek kellenek majd.
Az eddig bemutatott tesztekből az látszik, hogy az AMD nagyságrendekkel jobban teljesít. Én ezt azzal magyarázom, hogy az AMD driverei nagyon rosszak, emiatt a hardverek sokkal erősebbek, hogy ezt kompenzálni tudják, így lesz meg az erőegyensúly. A DX12/Vulkan ezt felborítja azzal, hogy eltűnik a driverek visszafogó ereje. Ebben az esetben ha valóban igaz, hogy hardveresen az AMD kártyák sokkal erősebbek, míg az nvidia szoftver terén jobb, akkor DX12/Vulkan alatt jó ideig az AMD kártyák fognak elsöprő erővel dominálni.
Persze mindez feltételezés. Várjunk több tesztet, jobb implementációkat, játékokat "élesben", és akkor majd jobban látjuk, mi a helyzet.
Az majd kiderül, ha már lesz játék, ami használja. Én kétlem, hogy jelentősen borítaná az erőviszonyokat. Már a DX10-nél is úgy volt, hogy az R600 sokkal jobban támogatta, mint a G80, az Nvidia mégis fölmosta a padlót az AMD-vel, két generációba került, hogy még egyszer versenyképesek legyenek.
Most ekkora különbségre nem számítok, szerintem maximum néhány százalékkal többet nyernek azonos árkategóriában az AMD-k, mint az Nvidiák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!