Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Befagy a gép bizonyos időközön...

Befagy a gép bizonyos időközönként, miért lehet?

Figyelt kérdés

Nemrég vettem egy ssd-t (max 1,5 hónapja) és azóta bizonyos időközönként lefagy a gép.Eddig azt hittem ,hogy az ssd miatt ,így hát újra tettem a gépet másik merevlemezre. Sajnos nem oldódott meg a probléma.

Lehet ,hogy a windows 10 miatt van?

Sz.gép:

Processzor : AMD FX-6300

VGA: ASUS R9 280

8 GB ram

2x 1TB WD winchester

1x 120GB Kingston Hyper x fury

nem hiszem ,hogy túlmelegedhet ,mert 3 ventillátor+procihűtő+2 a videókártya ventillátor ..van a gépemben.

Mi lehet a gond?

A válaszokat előre is köszönöm!

2015. aug. 25. 21:17
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
SSD-re nem úgy kell ám telepíteni ahogy ahhoz te hozzászoktál HDD-nél. Biosban kell egy rahedli beállítást végezni, pl. AHCI mód be legyen kapcsolva, ha Uefi-s géped van akkor GPT módban kell pendrive-ra másolni a windows-t (Rufus-al) meg ilyesmi. Ha így sem lesz jó, akkor valami nem kóser az SSD-vel, mert lefagy.
2015. aug. 25. 23:11
 12/19 A kérdező kommentje:

igazad van,máshogy kell telepíteni ,de úgy is van telepítve ,ahogyan leírtad ,és még úgy is lefagyott a gép, de most is ,hogy már nem az ssd-t van a windows..

Valami megoldás azon kívül ,hogy kihúzzam az ssd-t?

Egy teljes formázás mind a három winchesterre?

2015. aug. 25. 23:27
 13/19 A kérdező kommentje:
tehát,játszok pl.:cs:go van,és egyszercsak befagy a kép,elmegy a hang,egér,bill nem reagál ,manuálisan kell kikapcsolnom,majd újra indítanom a gépet!
2015. aug. 25. 23:31
 14/19 A kérdező kommentje:
Kihúztam az ssd-t! Eddig minden rendben van már 2 órája!Ha lesz valami változás ,akkor írok!Köszönöm a válaszokat!
2015. aug. 26. 10:09
 15/19 anonim ***** válasza:
Hogyha nem lesz semmi gond akkor szerintem garanciába küld vissza az ssd-t mert akkor az ssd kisebb rövidzárlatot csinál a gépben.
2015. aug. 26. 10:31
 16/19 A kérdező kommentje:
Sajnos tovább fagyogat! Egy kis időre abba hagyta ,de most megint elkezdte! Nincs bedugva az ssd ,szóval nem az volt a baja, de akkor mi lehet?
2015. szept. 23. 12:14
 17/19 anonim ***** válasza:

Formázd az SSD-t. Húzd le a többi vinyót és az SSD-re tedd fel a Win10-et, KMSPICO-val aktiváld.

Szerintem valamelyik frissítésed nem jól sikerült az okozza.

2015. szept. 24. 22:46
 18/19 A kérdező kommentje:

Amit ma megpróbáltam: levettem a ramot 1333Mhzra ,ugyan úgy fagy.

Felraktam a processzort 1,4 voltra ,ugyan úgy fagy. Ötlet?

2015. szept. 26. 00:43
 19/19 anonim ***** válasza:
2015. szept. 26. 00:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!