Gigabyte gtx 970 gaming-hez mekkora tápegység kell?
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, szeretném lecserélni a mosrtani videokártyámat, ami egy asus gtx 660-as egy gigabyte gtx970-re!
mostani konfigom:
asus M5A97 LE R2.0 alaplap
cooler master 600w táp
asus gtx 660 2gb videokari
amd fx 8320 proci
8gb kingston ram
3db 12 cm-es ventillátor
ha kicserélem szimplán a videokártyát akkor elég a táp neki vagy kell vegyek egy nagyobbat?
elöre is köszi
700watt?
Milyen videot néztél? Nem lehet hogy ott cf\sli volt?
Mert ennek a gépnek közel se szabadna annyit ennie, még 970 és tuningal sem.
700 watt max akkor kell, ha valami brutál módon tuningolod a procit (ami már az alaplapod miatt ki van lőve) és GTX 970sli-t veszel mellé.
Egyébként nagyon nem mindegy, hogy milyen Cooler Master táp. Ha valami elite vagy thunder, akkor kuka.
Ugye azt tudod, hogy a procid kevés lesz a GTX 970-hez?
jaja tap tipusa fontos lenne mert egy Elite Power Black Edition ra nem kotnek ilyen draga gepet m'eg konnektorba dugas nelkul sem...
de hat te tudod
azt mondták már többen is hogy a proci kevés lessz hozzá, majd idővel azt is cserélem, csak most a videokártya az első! a táp tipusa:
cooler master rs 600 acab m2
tudom hogy a cooler master nem egy "nagy" márka de akkor ezt tudtam megvenni (kb 2 éve) és ezzel tökéletesen müködik a gép!
azt néztem hogy most ami van a GTX 660 az 140wattot fogyaszt, a 970 meg meg elv 145wattot!
nem hiszem hogy az az 5watt okozna bármit is, de ugy voltam vele inkább megkérdezem!
a video amiket néztem más konfig volt de 970et tettek bele azért irtam, de itt egy vidi:)
cooler master rs 600 acab m2
tudom hogy a cooler master nem egy "nagy" márka de akkor ezt tudtam megvenni (kb 2 éve) és ezzel tökéletesen müködik a gép!
M2 az regebbi de legalabb be jegyzett tap nem hamisitvany
cooler master igen is nagy marka, es "etalon" tapjaik is vannak vagyis igen csak minosegi tipusokat is kiad
2ev nem nagy ido ez semilyen tapot nem kellene hogy befolyasoljon (magaban) kisfogyasztasu gepnel
maga a tap egy 500W os nak felel meg lenyegeben es 400W ot tud a cpu nak es vga nak adni (nem a hatasfoka miatt!) cimkejen magad is ellenorizheted agkiosztasat 12V rol fogyaszt cpu meg vga)
szoval azonos arban egy jobb minosegu 400/500 (vagy koztuk levo 450) est is vehetel voln 2eve
no de mindegy
M2 tol gyengebb tappal is van akinek "tokeletesen" mukodik ezzel semit nem mondsz
amugy is te nem latod mi tortenik az aramkorokben szoval max. ugy tunik aktualisan a gyakorlatban hogy semmi gond (ez nem zarja ki azt hogy valojaban sincs gond)
ha 970 hez nem akarsz tapot cserelni te tudod
nugyodtan vehetsz joval kisebb nevleges oszteljesitmenyut mint mostanid, csak sokkal minosegibb nem artana
megis csak 100ezres (feletti) vga (hasznaltan sem tul olcso...)
970 n meg ha birja "bun" nem tuningolni amig csak lehet es ugy mar kicsit tobbet fogyaszt, es ha van jobb cpu hutod ideglenesen fx8 oc t se artanana kiprobalni, igaz alaplap nem idealis hozza, de ventikbol itelve gephaz az jo
de ehhez mindenkepp egy jobb tap nem artana
osszefoglalo elozmenyek
lehet aktualis bolti kinalatot nem olelik fel ezert jobb kerdezni majd (ott vagy itt)
erdemes 15-20 ezret raszanod ha tapot valtanal de legjobb lenne 20ezer korulit itt mar premium Gold tapok is becsuszhatnak (Gold a hatasfok minositese, de nem csak amiatt jobbak)
mellesleg 5ev garis tapok is vannak akar 15 tol is neha, ellenben a tied talan csak 1eves volt netan 2 ekkor is mar kifuthatot gari idobol, arra erdekes ha 3 evet is adtak de mondjuk az egy jo pont lenne
persze nem a tapot kell felteni, joval kisebb tetel mint a gep vagyis ha meghal (vagy ha meg sem hal) nem e tesz tonkre valamit
nem a legsurubb jelenseg persze de letezo, es a sporolos tapokkal fordul elo nagyaranyban
video t nem tudok nezni
de barmekora tapot tehetsz barmilyen gepbe
vagyis ha lenne penzed 2000W (2ezer) tapot is vehetnel, ezek mar nincsenek olcso savban szep is lenne:D
a gep fogyayztasatol kisebbet persze ertepmetlen tenni mert azzal meg nem fog menni
ellenben azonos arban gondolkodva a minel nagyobb teljesitmenyuek minel rosszabb minoseget kepviselnek (rosszabb egy kisebb teljesitmenyutol, de ettol meg lehet hasznalhato jo minosegu is az a nagy, de atalaban az extrem olcsok rs extrem "nagyok" nem jo minoseguek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!