Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Nemrég raktam össze egy PC...

Nemrég raktam össze egy PC konfigot, amit ha elindítok, először 2-3 mp után kikapcsol, majd második indításra mindig elindul. Miért lehet ez?

Figyelt kérdés

Van valakinek valami ötlete ,hogy mi lehet a gond?

Config:

Intel i7 4970K

Asus GTX 970 4gb

táp 650W

MSI Z97 Gameing 5

SSD + HDD

Vízhűtés :venti 2 db CPU 1 es csati , pumpa CPU 2es csati. ezen kívül 2* 30 cm ledszalag 12V-ra kötve és még két venti. (ezt csak azért írtam le ,mert arra gondolok ,sok a tápnak ez már,de akkor menet közben is lenne gond ,de 2. indítás után minden rendben)

2015. aug. 7. 19:05
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
100%

Milyen az a 650-es táp?

Szokjatok már le erről, hogy csak a W-ot írjátok oda. Típust kérünk!

2015. aug. 7. 19:08
 2/31 redghost ***** válasza:
0%
Jól gondoltad ez sok a tápodnak, szedd le róla a felesleget (ledszalagot és max 1 ventilátort hogyha nem anyira fontos) ha ez nem jön be akkor huzz ki minden kábelt ami a tápegységből jön és dug újra az öszeset , ha még akkor is fenn áll ez a probléma akkor próbáld meg megcserélni azokat a kábelokat ameikekről áramot kap a DVD olvasód (ha van) a HDD, és az SSD.
2015. aug. 7. 19:16
 3/31 anonim ***** válasza:

Először bekapcsolod, bekapcsol, majd kikapcsol. Ezután ne csinálj semmit várj 5 másodpercet. Szerintem magától el fog indulni.

Az enyém is csinálja, bár az 775-ös konfig. Nem tudom, miért de biztos nem a táp.

2015. aug. 7. 19:21
 4/31 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat !
2015. aug. 7. 19:21
 5/31 A kérdező kommentje:
nem vagyok most otthon ,de majd megnézem ,hogy elindul-e majd magától. Ha a táp lenne akkor másodszor miért indul el mindig?
2015. aug. 7. 19:23
 6/31 anonim ***** válasza:

Leírnád milyen tápod van,hogy tudjuk esetleg hogy nem azzal van a probléma?

Ha normális táp,akkor a második ismét baromságot írt.

Ha szénné is van húzva a gép,akkor sem eszik 350W-nál többet soha a +12V ágról.

Még a gagyibb 650W-es tápoknak sem igazán jelenthet problémát.

2015. aug. 7. 19:24
 7/31 anonim ***** válasza:

redghost

Te pedig jobb lenne ha nem szólnál itt hozzá.

Mégis mióta számít kalkulálandó fogyasztónak egy gépben bármilyen ventillátor vagy LED szallag?

2015. aug. 7. 19:25
 8/31 A kérdező kommentje:
Valami Energy a márkája ha jól emlékszem ,de vagy 6 éves mert még az előző gépemből tettem bele. Sajnos nem vagyok otthon ,csak este tudok pontos típust írni sajnos. Amire én gondolok, hogy egy led sor és egy pár venti nem fogyaszt sokat. az I7es 88W , a gtx 970 es pedig maxon 276 Watt. szóval ezzel szerintem se lehet gond...
2015. aug. 7. 19:32
 9/31 pinkpancser ***** válasza:
A ledsor tényleg pár watt, kár vele foglalkozni. Viszont ha noname a táp akkor a 650 az esetleg csak 450, 6 évesen száraz elkókkal pedig annyi se. Próbáld ki egy rendes táppal (i7 és a 970 mellett ne spórolj rajta).
2015. aug. 7. 19:43
 10/31 anonim ***** válasza:
71%

Vegyél bele egy normális tápot. Chieftec CTG, FSP Raider, Thermaltake Hamburg, XFX

Annyira bírom az embereket, össszeraknak egy erős gépet, aztán a tápon már megy a filléreskedés. Pedig pont a táp meg a ház, ahol nem lenne szabad spórolni

2015. aug. 7. 20:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!