Nagy bajban vagyok, a laptopommal. Kétségbe vagyok esve. Hogyan oldjam meg?
Figyelt kérdés
Vásároltam egy laptopot, Lenovo z50-75 típusú, használtan, a srác előttem használta és nem lett újra téve a laptop. Ezért én fogtam hozzá. (nem egyszer vagy kétszer raktam már újra gépet) Pendriveról bebootoltam már a windows7-et és a windows8-at is próbáltam. Megadtam a cd kulcsot, rámentem hogy egyéni és leformáztam a partíciót, mert nem volt szükségem az ő cuccaira. De nem tudom telepíteni egyik meghajtóra sem, mert elvileg, nem megfelelő a meghajtó hozzá... Most mit tegyek? Mert a windows8 ami volt rajta le törlődött..2015. aug. 7. 14:37
1/21 anonim válasza:
2/21 A kérdező kommentje:
Ha működik örök hálám kísér majd:)
2015. aug. 7. 15:19
3/21 A kérdező kommentje:
Viszont ez egy GPT partíció ami van a gépben és MBR-re kellene formázni. Ezt hogyan tudom megtenni?
2015. aug. 7. 15:27
4/21 Gábor_79 válasza:
A GPT-MBR konverziót meg tudod csinálni a win telepítővel parancssorból a Diskpart futtatásával. (bővebben utána kell nézni). De a 8-asnak vinni kéne a GPT-t. Vagy a hetessel próbálkozol? Lehet, hogy csak a BIOS-ba kellene átállítani valamit, mint UEFI Secure Boot/off vagy Fast boot disabled-re. Nem ismerem a laptopod Biosát.
5/21 A kérdező kommentje:
de telepítés közben, hogyan tudom előhozni a parancssort?:) ezen rágódom!
2015. aug. 7. 17:03
6/21 anonim válasza:
Igen, azért linkeltem a legelső hozászólásban, hogy hogy legyen megformázva a pendrive, hogy a gpt partícióval kompatibilis legyen, mert uefi-s a biosod.
De tényleg azért előtte még a biosban a fast boot-ot tedd disabled-re és a security boot-ot is bár az nem fontos annyira, ha nem szól bele a telepítésbe.
7/21 anonim válasza:
Ja még annyi, hogy miért akarod MBR-re formázni?
GPT az UEFI-s biosz helyes formázása.
Tehát így:
8/21 anonim válasza:
* ja és FAT32 legyen mindemképpen, ne NTFS.
9/21 A kérdező kommentje:
De FAT32-t nem bootolja be a laptop.
Ezért szeretném MBR-re formázni egyszerűen.
Diskparttal megoldanám, de nem tudom előhozni a parancsort. Csak a BIOS van.
2015. aug. 7. 17:23
10/21 anonim válasza:
Akkor egy win telepítőlemezzel töröld a partíciót és hozz létre újat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!