Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Gtx 660 3gb videókártyám...

Gtx 660 3gb videókártyám írtózatosan cicereg, hogyan szüntessem meg?

Figyelt kérdés
2015. júl. 24. 22:30
 1/1 anonim ***** válasza:

Nem igazán van rá megoldás. Megszokod vagy megpróbálod visszavinni (bár úgy tudom nem feltétlenül garanciális probléma, mert nem káros és a kártya jól működik ennek ellenére is....csak zavaró). Régen volt amikor lakkal kenegették a tekercseket, de ez sem mindig segített. Modernebb kártyákon már sokszor nincs is látható tekercs, így nem tudom mit lehetne kenegetni (ha egyáltalán van értelme). Az is számít, hogy milyen hardverek vannak egymás mellett, mert az is felerősítheti a jelenséget (például az egyik táppal hangosabb a másikkal halkabb...de hallottam olyanról is, aki kipróbálta több táppal is és nem javult a helyzet...esetleg alaplappal is próbálkozhatott volna, de az sem biztos, hogy segít). Nekem volt egy 2GB-os Asus GTX660 kártyám, az nem ciripelt olyan zavaróan, de persze hallható volt valami (az utóbbi 4-5 kártyámnál szinte mindig volt ilyen esetenként hallható coil whine jelenség kisebb nagyobb mértékben). Most GTX960-am van és bár ez sem csinálja mindig és változó az intenzitás is, de eddig nekem ez a legjobban ciripelő kártyám. Eleinte ez bosszantott, ma már nem annyira.

Az egyik fórumon azt írta valaki, hogy direkt abban a helyzetben járatta a gépét 3 éjszakán keresztül, amikor a legjobban ciripelt a kártya (valamelyik játék menüjében) és szerinte halkabb lett. Szerintem lehet, hogy csak megszokta. :)

2015. júl. 25. 08:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!