Mennyire jó a power line adapteres internet?
Figyelt kérdés
Szeretném a házamből a netet kivezetni a melléképületbe ami 40m-re van a háztól. A router jelét már nem tudom fogni a műhelyben. Egy villanyórán vannak az épületek viszont másik megszakítón ill kb 5 dobozon kellene átmennie. Ez jelenthet problémát vagy gond nélkül lenne netem odakint?2015. júl. 18. 01:15
1/4 anonim válasza:
Ha jól csalódok, akkor ajánlott, hogy egy áramkörön legyenek a cuccok.
Viszont ha szépen csőben húzott vezetékeid vannak, akkor valószínűleg jobban járnál 50m Cat5e, vagy Cat6 kábellel.
2/4 anonim válasza:
Hány fázis van a házadba bekötve? Ha egy, akkor menni fog, ha 3, akkor lesz egy kis próbálgatásos buli.
Az a lényeg, hogy a 2 adapter ugyanarra a fázisra legyen kötve.
3/4 anonim válasza:
Nem tudom mennyire lenne bonyolult megoldani, én is inkább kihúznék pár méternyi UTP kábelt. 100m-ig nem kell aktív eszköz, mert nincs nagy jelveszteség, 40-50 méter kábel ami neked kell, ebbe bőven belefér. Ha más nincs, 20-30 centi mélyen leásom az UTP kábelt a földbe egy védőcsőben. Az UTP vége mehet közvetlenül a gépbe, vagy akár egy újabb wifi routerbe, egy kis beállítás és lesz wifi az egész udvaron.
4/4 A kérdező kommentje:
1 nél több fázis van, hogy pontosan mennyi azt nem tudom. UTP kábelen már én is gondolkoztam, a falakban csövek vanank úgyhogy el tudnám vezetni igényesen viszont a két épület között 20m üres hely van. Kábelt nem akarom kihúzni köztük mert egy kiskamion szokott ott állni. A földben pedig szintén nem tudom mert le van betonozva köztük a hely. :(
2015. júl. 18. 21:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!