Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért melegszik ennyire a procim?

Miért melegszik ennyire a procim?

Figyelt kérdés
Nemrég vettem egy amd fx 8350-es processzort, ami játék közben (pl.Far Cry 3) eléri a 70 fokot.A gyári hűtőjét lecseréltem egy Deep Cool Gammaxx 300-ra (ezen volt gyári paszta,de mivel 70 fok körülire emelkedett a hőmérséklete leszedtem és újrapsztáztam).A gépház elején,tetején és a hátulján is van egy 12 cm-es ventilátor.Mi lehet az oka ennek a magas hőmérsékletnek?

2015. júl. 12. 14:53
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Az jó.

Akkor próbáld ki azt, hogy mégegyszer kiveszed a hűtőt és a procit és letörölgeted. Nyomsz a proci közepére egy meggymag méretű pasztát és pl. egy szike penge ferde élével egyenletesen elteríted úgy, hogy a proci szélétől 1-2mm-t elhagysz. Ezután visszarakod és a hűtőt felcsavarozod egyenletesen, nem úgy hogy az egyik oldalát fullra lehúzod utána a másikat, hanem mindig tekersz egy keveset a csavarokon, hogy egyenletesen nyomódjon rá.

Ezután a felső ventit, ami a ház tetejében van, kiveszed és csak a hátsót hagyod benne így nincs ami zavarja a cpu hűtőd légáramát. Tedd valahova szívó oldalra. A ház tetején amúgy is természetes módon távozni tud a meleg levegő, hiszen felfelé száll.

Ha mindent pontosan így csináltál, légy szíves írd le a hőfokokat, mennyi lett.

2015. júl. 12. 19:49
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Az "az jó"-t az alsótápra értettem.

Nem kell foglalkoznod vele mit ír az aida.

2015. júl. 12. 19:50
 13/21 A kérdező kommentje:
Rendben
2015. júl. 12. 19:56
 14/21 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy nem biztos hogy maradt elég pasztám (a legkisebb kiszerelésben vettem 1,5g :( ) A felső venti nem tesz jót a procinak?
2015. júl. 12. 20:04
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

az a 70 fok elég sok.

nekem a 8350 stresszteszten 55 fokot tart folyamatosan,egy cooler master hyper 212 evo hűti.

nekem egy venti tolja be elől a levegőt,egy húzza ki hátul a meleget.

szintén alsótápos.

a tied nem tudom,miért melegszik annyira.

próbáld ki,hogy nem teszed fel a ház oldalát.

2015. júl. 12. 20:16
 16/21 anonim ***** válasza:

Ház oldalát nem kell levenni, az már "cigány" megoldás.

A felső venti lehet bekavar a proci ventijének és ront a hatásfokán.

Majd szólj ha megcsináltad.

Amit előző írt, az már normális adat, bár az a hűtő jobb is, neked max. 65 fok lehetne kb. stress teszt alatt, ami keményebb igénybevétel mint a játék.

2015. júl. 12. 20:45
 17/21 A kérdező kommentje:

Kipréseltem a tubusból a maradékot, szétkentem és így az aida stressztesztjén 60 fok körül van.(eddig 70-ig ment fel).A ventit még nem vettem ki,de már ez is sokkal jobb mint volt.

Köszönöm a segítséget megy a zöld kéz!!

Szép estét!

2015. júl. 12. 20:47
 18/21 A kérdező kommentje:
Mindegy milyen programot használok terhelésre?
2015. júl. 12. 20:49
 19/21 anonim ***** válasza:
az mindegy,a lényeg,hogy reális legyen az mért adat,és pörgesse 100%-on a processzort.
2015. júl. 12. 21:37
 20/21 Trevor. ***** válasza:
Prime95 talán a legjobb.
2015. júl. 12. 21:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!