Miért melegszik ennyire a procim? Mostanában azt vettem észre hogy sokat megy a venti. Le se áll. Eléggé idegesítő már. Amikor megvettem csak akkor kapcsolt be ha valamin nagyon dolgozott.
Pasztát használsz?
Biztos hogy eléggé feszül rá a borda?
Pasztát használsz a hűtés alá, vagy még a gyári odakeményedett van ott?
Ki kell cserélni.
Tudod laptopban van az alu, vagy réz hűtő, amit hűt a venti.
Ez az alu, ill. réz hűtő rá van szorítva a procidra, illetve a GPU-ra is(a videókártyád grafikus magjára)
A procik és a réz/alu hűtő között szokott lenni hővezető paszta, ami a prociról a hőt átvezeti a hűtőre, majd a ventilátor segítségével lehül.
Nos ha nem lett még sohasem pasztázva, akkor a gyári paszta már igen kemény lehet, és abszolút nem képes a hőt átvezetni a prociról a hűtőre.
Kell venni egy 4 grammos pasztát(laptopba jobb minőségűt pl Artic MX4 2500 Forint), és le kell szedned a réz/alu hűtőt, letisztítani a procit és a hűtőt, és a kettő közé kell kenni.
Paszta nélkül az én athlonom nem hajlandó 2 percnél tovább bírni, utánna felfő, és leáll automatikusan.
Paszta használata után durva hőfök csökkenés várható.
Az igen.
Legalább 3 havonta újra kell pasztázni, és ki kell pucolni.
A biztonság kedvéért én ezt minden hónapban megteszem.
Szerinted hülyeségből mondjuk?
Nagyon fontos, sokat lehet nyerni vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!