Miért melegszik ennyire az AMD Fx 6100 as procim? Hogyan csökkenthetném a hőmérsékletét?
Talán pár fokot, de az is lehet hogy semmit. Az a baj, hogy alultervezett rá az a hűtő. Mindenképp robusztusabb kell rá nagyobb ventivel, hogy legyen hova elnyelni azt a sok hőt.
Ha egy átlag légkondicionálatlan beton vagy tégla kunyhót nézünk, pár hete még csak 20-22 °C a szobahőmérséklete, most meg 28-30 °C az azért nem mindegy a hűtőnek se, meleg levegővel nem lehet hűteni és ez legfőképp is méretű hűtőknél igaz, mint az AMD gyári hűtője.
Oké, tudnál jó hűtőt ajánlani, ami tartós, és nem engedi semmi kép sem 60 fok fölé? Jah, és lehetőleg minél olcsóbat.
Előre is köszönöm.
én beruháznék helyedbe egy ilyen hűtőre, ha nem vagy tuningmágus,ez egy nagyon nagyon halk hűtő.. [link]
az én fx 6100 amon igaz a pro van, de nagyon megvagyok vele elégedve.. ha nincs pénzed, nagyon, és most nem akrsz beruházni, akkor valami átgondolt ház hőtési megoldásokon törném a fejem, ha esetleg nincs hútás benne, a légszállításra figyelj oda.
előző vagyok. még ez is elég : [link]
azért nem linkeltem a ooler Master Hyper TX3 EVO RR-t mert ez halkabb, ami szerintem előny, és alap órajelen ezis képes normális kereteken belül tartani az fx proccodat.
A Freezer 13 tényleg jó választás, nekem is ilyenem van a Core i5 3570K -mon, sose ment még 50 fok fölé vele, pedig van rajta egy minimális tunning is (+15%). Előtte a gyári hűtővel tunning nélkül volt néha 75 °C is.
Freezer 7 -et inkább ne vegyél, sokkal kisebb testű hűtő, kisebb ventivel. Az árkülönbség pedig minimális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!