Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért melegszik ennyire az...

Miért melegszik ennyire az AMD Fx 6100 as procim? Hogyan csökkenthetném a hőmérsékletét?

Figyelt kérdés
Januárban vettem, kb 3 hónapon át hetente egyszer kétszer megnéztem a hőmérsékletét, és 1 óra 100%-on futás után is csak 55 fok volt, ma megnéztem, 20 perce futott 100%-on, és 82 fok :(, azonnal kikapcsoltam a gépet, és megtisztítottam, most egy kicsit jobb, de még nem a régi. Mi lehet a gond? Gyári hűtő , nincs húzva. Jah, és az a vicc, hogy régen 3700 rpm volt max, most meg már 4000 rpm-et is eléri. Előre is köszönöm a válaszokat.
2013. jún. 22. 12:22
 1/9 P.O.C. ***** válasza:
100%
Ennyit az AMD FX gyári hűtőjéről. Nem csak te vagy, aki panaszkodik rá. Be kell ruháznod egy komolyabb hűtőbe, 7-8 Eft körül már vannak jók.
2013. jún. 22. 12:26
 2/9 A kérdező kommentje:
Ez nem túl jó hír, az mennyit segít, ha vennék ezer ft-ért egy ventit pluszba, hogy 2 hűtse, nincs most túl sok pénzem.
2013. jún. 22. 12:31
 3/9 P.O.C. ***** válasza:
100%

Talán pár fokot, de az is lehet hogy semmit. Az a baj, hogy alultervezett rá az a hűtő. Mindenképp robusztusabb kell rá nagyobb ventivel, hogy legyen hova elnyelni azt a sok hőt.

Ha egy átlag légkondicionálatlan beton vagy tégla kunyhót nézünk, pár hete még csak 20-22 °C a szobahőmérséklete, most meg 28-30 °C az azért nem mindegy a hűtőnek se, meleg levegővel nem lehet hűteni és ez legfőképp is méretű hűtőknél igaz, mint az AMD gyári hűtője.

2013. jún. 22. 12:46
 4/9 A kérdező kommentje:

Oké, tudnál jó hűtőt ajánlani, ami tartós, és nem engedi semmi kép sem 60 fok fölé? Jah, és lehetőleg minél olcsóbat.

Előre is köszönöm.

2013. jún. 22. 13:00
 5/9 anonim ***** válasza:

én beruháznék helyedbe egy ilyen hűtőre, ha nem vagy tuningmágus,ez egy nagyon nagyon halk hűtő.. [link]

az én fx 6100 amon igaz a pro van, de nagyon megvagyok vele elégedve.. ha nincs pénzed, nagyon, és most nem akrsz beruházni, akkor valami átgondolt ház hőtési megoldásokon törném a fejem, ha esetleg nincs hútás benne, a légszállításra figyelj oda.

2013. jún. 22. 13:01
 6/9 anonim ***** válasza:

előző vagyok. még ez is elég : [link]

azért nem linkeltem a ooler Master Hyper TX3 EVO RR-t mert ez halkabb, ami szerintem előny, és alap órajelen ezis képes normális kereteken belül tartani az fx proccodat.

2013. jún. 22. 13:10
 7/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm, de mielőtt venném, kipróbálom, hátha a pincében (ahol jóval hűsebb a levegő) nem lesz ezzel gondom.
2013. jún. 22. 13:13
 8/9 P.O.C. ***** válasza:
100%

A Freezer 13 tényleg jó választás, nekem is ilyenem van a Core i5 3570K -mon, sose ment még 50 fok fölé vele, pedig van rajta egy minimális tunning is (+15%). Előtte a gyári hűtővel tunning nélkül volt néha 75 °C is.

Freezer 7 -et inkább ne vegyél, sokkal kisebb testű hűtő, kisebb ventivel. Az árkülönbség pedig minimális.

2013. jún. 22. 13:18
 9/9 A kérdező kommentje:
Oké, ment mindenkinek a zöld kéz.
2013. jún. 22. 13:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!