Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A PCX futár partnere (jelenleg...

A PCX futár partnere (jelenleg:Sprinter) szállít szombaton?

Figyelt kérdés

Csütörtökön 11:45 körül leadtam a rendelést a PCX-nek. Még driket siettem is, hogy déleőtt tudjam le a dolgot mert valahol azt olvastam, hogy a délelőtti rendeléseket másnapra tudják szállítani. Hát nem kaptam meg ma. Délután dobtak ma egy mailt, hogy átadták a futárnák. Igazából nem is nagyon számoltam volna rá, nem első alkalom és a PCX-től sem első rendelésem szóval tudtam 3 munka nap szokott lenni.

Ami miatt egy kicsit bánom a dolgot, hogy egy másik webshopba is beadtam egy rendelést, ezt már direkt délután 2 körül, mert nem volt olyan fontos és ezt ma még is kiszállította nekem a Transoflex. Még ma délelőtt… Pont nyaraltam és kicsit bosszús voltam az emailra, hogy ma hozza a transofelx a csomagot. Ma már vissza sem mentem a nyaralóba, mert vártam naívan a PCX-es rendelést, hát nem kaptam meg… Csak emiatt bosszúskodok kicsit most.

Másik webshopnak és futárszolgálatnak miért ment hamarabb? Onnan ráadásul egy komplet konfiguráció jött… (monitor,pc,bill,egér,kábelek)

A PCX-től meg csak egy "nyanvadtt" videókártyát várok… Bár nem apró tétel és a létező összes garanciát megkértem rá akkor sem értem.

A PCX kűlső raktára igazából egy nagyker? Nem is raktáruk? Hogy ahhoz egy nap kell még onnan az igazi raktárukra vigyék?

Ha valami csoda folytán a Sprinter szállítana holnap (szombaton) akkor nem kellene hétfőig várni. Bár gyanús.

Mit gondoltok?

A Sptinter weblapja élég szűkszavú szinte már gagyi. A fuvarlevél számmal a csomagkeresésnél nem találom szokás szerint a csomagom ("Nem létezik"). Majd csak a szállítás napján találom meg, hogy szállítás folyamatban, vagy átvéve. Aztán majd akkor nézhezem vissza mikor hol járt a cumó. Ennek is van értelme igazából?

2015. júl. 10. 23:34
 1/4 anonim ***** válasza:

Külső raktár = nagykereskedés, ahol a többi cég (ipon, stb) is beszerzi a cuccokat. Ide napi szinten járnak a boltok beszerzői.

Szombati szállítás alapból nincs. Bizonyos cégek (pl. MPL) vállalnak szombati kézbesítést, de csak borsos felárért (+1400 Ft)

Ha te nem fizettél külön a szombati szállításért, akkor legkorábban hétfőn kapod meg, feltéve hogy már pénteken átadták a futárnak.

2015. júl. 10. 23:47
 2/4 A kérdező kommentje:

Igen át. Így az összes gyanúm beigazolódott. :)

Nagykerekben mennyivel lehet olcsóbb minden? :D Hol van ilyen? Hogy működik ez a nagy ker dolog?

2015. júl. 10. 23:50
 3/4 A kérdező kommentje:
MPL-lel én is hozattam már szombaton! Szerintem nem sok érte annyi pénz. Én ezt törvénybe is adnám! :) KB soha nem érek rá hétköznap a munka miatt. Itthonniak szint úgy. A szombat szerintem mindenkinek ideállis lenne, annyi pénzt megér! :)
2015. júl. 10. 23:54
 4/4 anonim ***** válasza:

Nagykerhez általában partnerüknek kell lenni, vagy magánszemély esetén tagsági kártya kell. Szerintem egyikre sincs sok esélyed.

Kb így működik (tippelve írom a majdnem pontos de változó százalékokat):

Gyártó adja nagykernek X -ért, nagyker adja X+10% áron kiskernek (általában nem egydarabos kiszerelésben), kisker adja vevőnek X+10%+25% áron.

2015. júl. 11. 01:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!