Miért van így a processzor hőmérséklet?
Figyelt kérdés
Ha játszok és kb 80% körülre ér a processzor kihasználtsága akkor a hőmérséklet pillanatok alatt felszökik 70+ fokra, de ha az aida64-el elindítok egy cpu stressz tesztet az ugyan 100%-on használja de az istenért nem tud 65 fok fölé menni a hőmérséklet. Ez miért van így?2015. júl. 10. 20:49
1/6 anonim válasza:
Akkor tudod mit próbáld, a bepipálhatók közül CSAK az FPU-t pipáld be, nálam a CPU 50 fokig megy sima terhelésnél (Scythe Ninja 3 hűtő), ha egymagában az FPU-t terhelem kb 3 másodperc alatt 50-nél van, és felmegy egész 60 fokig.
De addig örül, amíg 75 foknál tovább nem megy, ha tovább megy akkor pasztázást neki, ha akkor se akkor 4-5-ért egy kisebb toronyhűtőt, vagy fekvő, de jó hatásfokú hűtőt szerezz be. utóbbi drágább.
2/6 A kérdező kommentje:
Úgy már 1 perc alatt 73-nál van :D
2015. júl. 10. 20:56
3/6 anonim válasza:
Na látod.
No de pontosan mennyi is az a "70+ fok"?
És milyen CPU?
4/6 anonim válasza:
Esetleg van-e megfelelő légáramlás a házban?
5/6 A kérdező kommentje:
I5 4460 és az a 70+ olyan 72-77. De sztem is biztos hogy a légáramlás miatt mert a gépházba csak elől van egy ventilátor hátul nincs. De egy sufni megoldással átmenetileg megoldottam a problémát, egy szobaventilátort beállítottam a gép mellé és ha játszok akkor azzal fújatom és így 65 körül van az érték.
2015. júl. 10. 21:18
6/6 anonim válasza:
Gondolom gyári hűtővel, akkor vedd le az oldalát, és úgy irányítsd rá a ventillátort, sokkal jobb lesz, ha esetleg a tetejébe, vagy a hátuljába tudsz akkor szerezz be 1-2 ventit, vagy egy nagyobb hűtőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!