Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Saját gépet szeretnék! Mi...

Saját gépet szeretnék! Mi kell hozzá? Ez a konfig jó?

Figyelt kérdés

Sziasztok, maximum 68.000 Forintból szeretnék összerakni egy _kisebb_ gépet, és tényleg ez a max keret, ezt nem tudom növelni.Mindent az extreme digitalból szereznék be, ha lehetséges. Valaki segítene összerakni hogy mit vegyek meg, konkrétan (típus pl.)?

Lent leírom mit szedtünk össze.

Amire szeretném használni :

_KISEBB_ játékok, pl League of Legends, Sims 3, Sims 4

Régi need for speed, és flash, tehát nem kell valami nagy gépnek lennie.

Irodai munka, Office, Autocad, Netezés,youtube, stb... esetlegesen videóvágás Sony Vegas 9.0c-vel - Kb havonta 1-2 max 5 perces videó.

Ezeket a dolgokat szedtem össze, szerintetek a fenti dolgokra jók? A mostani laptopomnál fél óra mire bekapcsol, a netnél 10 perc egy oldal mire bejön,és 7 éves. Ezért asztali gépre akarom cserélni, több okból.

Ezt találtam :

Asus AM1M-A AM1 alaplap

AMD Athlon X4 5350 processzor

Kingston (KVR16N11S8/4) 4GB 1600MHz DDR3 memória

Approx APP500PS 500W tápegység

Spire CoolReef SP805S3 (AMD) processzor hűtő

Western Digital (WD5000AAKX) Caviar Blue 500GB merevlemez

TP-LINK TL-WN725N 150M Wireless USB adapter NANO

Gépház, dvd/cd író/olvasó, billentyűzet, egér, monitor,hangszóró __már van__.

Videókártyát nem néztem, mert ha jól láttam :

a.) Van alapból az alaplapban

b.) APU-t választottam (Asszem?) amit támogat az alaplap (Asszem)

Ha kell valami, vagy találtok még valamit, vagy nem jó valami akkor szóljatok légyszi! Köszi

2015. júl. 1. 15:27
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
én egyszer rendeltem onnan és nem volt jó tapasztalatom.. jobban járnál egy használt géppel mert ennyiért nem éri meg összerakni gépet újonnan.. milyen felbontású a monitor?
2015. júl. 1. 15:33
 2/19 Trevor. ***** válasza:
100%
Ennyiből inkább használt gép.
2015. júl. 1. 15:45
 3/19 anonim ***** válasza:
Arra, amire neked kell, elég lenne ez a konfig. Az általad említett játékok is szépen elmennének rajta.
2015. júl. 1. 15:55
 4/19 anonim ***** válasza:

Pedig ha még egy kicsit tudnál hozzá tenni, jóval erősebb gép jöhetne össze.

Processzor APU (26 000)

AMD A10 X4 5800K 3.8GHz FM2

Alaplap (15 000)

ASUS F2A85-M PRO Alaplap

Tápegység (9 000)

Chieftec GPS-400AA-101A

Ez 50 000 ft. Kell még merevlemez és memória. Ez jócskán erősebb processzor mint amit te választottál, a grafikáról nem is beszélve. A tápegység is megbízhatóbb. Most nem néztem utána, de szerintem 18 000-ből kihozható egy merevlemez és egy memóriamodul.

2015. júl. 1. 16:12
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
18e-ből RAM és HDD nem, egy WD10EZEX (mert egy 1000-el drágább az 500-as HDD-től) 15e, szóval 3e nem hiszem hogy tud RAM-ot venni, és az APU pedig szereti, ha DualChannel-ben van RAM, magas órajelen.
2015. júl. 1. 16:18
 6/19 anonim ***** válasza:
Netezésre jó volna a gép, viszont a tápegység semmit sem ér
2015. júl. 1. 17:15
 7/19 A kérdező kommentje:

Értem, nagyon szépen köszönöm. Nem tudom ki kérdezte, de olyan monitorom van, típust nem tudok mondani, de ez konkrétan egy lapos technika tv. És valamilyen vezérlőpanelje elromlott és nem javítattam meg mert később több dolog is tönkre ment benne, a garancia lejárta után. És rákötöttem néha a laptopot és gyönyörű képe van, és később, túlmegedett a laptop, kikapcsoltam had pihenjen, és a hő hatására a laptopomnak a képernyője elpattant, és azóta csak ezen a tv monitoron használtam a gépet, és jelenleg is így használom lassan 2 éve.

Valaki írta, hogy nem volt jó tapasztalata az Extreneme Digitalall, elmondanád miért, mi történt? Neten rendeltél?

Mert rájöttem hogy neten nem szabad, legalábbis nekem soha nem jött össze, ezért gondoltam úgy hogy segítetek az oldalról választani éy személyesen az üzletben veyzem meg. A tápot kicserélem, valószínűleg akkor, és minden mást hagyok így. Használt gépet nem fogok vrnni, mert bármi "ön" meghibásodása van nincs rá garancia se, ami valljuk be jól jöhet. Meg nekem egy pcre, újonnan, a városomban található boltokból, nem találtam olyat ami megérné, mert vagy " nevenincs" vagy pedig drágább. És akkor itt elgindolkoztam hogy hm... Ha én állítom össze a gépet, akkor olcsöbban kijövök. Bocsi a helyesírási hibàkért, este van és telóról írok + nem látok jól. Ment mindenkinek a zöld kéz is ;)

2015. júl. 1. 23:00
 8/19 A kérdező kommentje:
Ja, és amint mondtam, a fentebb leírt dolgokra kéne csak. Lehet hogy késôbb cserélek rajta egypár dolgot, de nem most. Köszi
2015. júl. 1. 23:02
 9/19 Trevor. ***** válasza:
Én eddig csak személyesen vásároltam extreme digital-ból, de rendeltem már netről, konkrétan PCX-ről többször is, mindig problémamentes volt.
2015. júl. 1. 23:04
 10/19 anonim ***** válasza:

Nekem a tápegységem extreme digital-tól van, egy Seasonic G-650, semmi gond nem volt a csomagolással, bár az érdekes volt, hogy a Seasonic tápot CoolerMaster-es dobozban kaptam (wtf) de persze azon belül a Seasonic-os doboz lapult.

Viccelődtek :D (Viccelődünk, viccelődünk, aztán kétszer volt! Remélem valakinek még mond valamit ez a mondat.)

2015. júl. 1. 23:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!