Milyen proceszort ajánlotok egy gamer-nek! Egy Intel core I5 4 magos 3.1GHz proci van egy Amd 8 magos 4GHz?
Ja, csak amivel olcsóbb a 8320, azt majdnem mind rá is költöd az alaplapra. Ráadásul még ott sincs meg a 20 ezer (csak a procik között) és még mindig nem érted el az i5 szintjét.
A jövő pedig... az FX már 3 éve piacon van. A jövő már most van és az FX még mindig alulmúlja az i5-öt. A korabelit is.
,,gyári hűtője a corei5-nek biztos nagyon halk...."
Így igaz. Nagyobb a ventije mint az FX stock hűtőjének, s a CPU is kevesebb hőt ad át neki, így jóval halkabb.
,,amúgymeg akárhogy is nézem az fx 8320 vs core i5 4460 játék alatt kb ugyanott van majdnem,csak míg a corei5 80-85% át használja ki addig az fx csak 60% mellett ad kb uannyi fps-t."
Ez tény, azonban már 49-szer leírtam, de leírom ötvenedjére is: Nem az átlagfps-sel van a fő baj (habár abban is alulmarad az FX), hanem az instabilitással. Egyszerűen rosszabb egy FX-el játszani, mert jóval többször akad be a kép 1-1 pillanatra. Az pedig hogy 60% mellett ad ugyanannyi fps-t míg az i5 80% mellett azért nem számít, mert egyszerűen nem tud többet hasznosítani az AMD. Hiába van a kocsidnak 2 pótkereke otthon, ha éppen útközben vagy és 300km-re az otthonodtól robbansz le.
,,De mindenki azt gondolom amit akar és azt vesz amit akar."
No ez tényleg igaz
Hagyd már ezt a %-os kihasználtság hülyeséget, mondtam már, hogy hülyeség az egész. A hűtést pedig most direkt nem hoztam fel, de azt garantálom neked, hogy az AMD gyári hűtő instant cserés minőségű.
Már harmadszor leírom. Az Inteltől jelenleg ugyanazon az áron összehasonlíthatatlanul jobb minőségű terméket kapsz. Pont. Minden egyéb ezen túl csak nyálverés, remény és önámítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!