Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen proceszort ajánlotok...

Milyen proceszort ajánlotok egy gamer-nek! Egy Intel core I5 4 magos 3.1GHz proci van egy Amd 8 magos 4GHz?

Figyelt kérdés

2015. jún. 30. 15:14
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
"Az FX-8000-es széria nem teljes értékű 8 magos proci, hanem egy 4 modulos egység, amikben modulonként található 2 integer feldolgozó egység, amik közös erőforrásokon osztoznak. "
2015. júl. 1. 15:10
 22/37 anonim ***** válasza:
Még a végén azt is megmagyarázzátok, hogy az AMD FX-6300 az 6 magos Cpu. lol
2015. júl. 1. 15:13
 23/37 anonim ***** válasza:
32%
komolyan nem tudom ti miért vagytok ilyen agyoniskolázottak,sokan fújják,hogy az FX8 széria csak 4 magos meg 4 virtuális mag meg ezeket a hülyeségeket,felejtsétek már el,FIZIKAILAG is 8 mag.legalább ha butaság van a fejetekbe ne osszátok meg másokkal.
2015. júl. 1. 15:20
 24/37 Trevor. ***** válasza:
Igen, 8 magos (most örülsz, feláll a farkad vagy mi?), de az a 8 mag úgy jön létre, hogy modulonként van 2 mag és a processzor tartalmaz 4 modult. Nagyon primitíven lehetne hasonlítani az Intel Hyper-threading technológiájához, de annál azért jóval erősebb. Az FX-6xxx szériával ugyanez a helyzet, 3 modul, modulonként 2 mag, FX-4xxx szintén, 2 modul, modulonként 2 mag. Csak azért árulja az AMD még mindig ezeket, mert mást nem tehet, sok hozzá nem értőt át lehet verni, mert 8 mag és 4ghz, húúú, ez sokkal jobb, mint az i5 a 4 magjával és "csak" 3,2ghz-ével. De nem akarom újra leírni az, amit föntebb már a többiek leírtak.
2015. júl. 1. 15:34
 25/37 anonim ***** válasza:
az a "szar" 8 magos AMD kisebb CPU terhelésnél is megközelítőleg ugyanannyi FPS-t tud mint az i5 3570.De mint mondtam még több szál kihasználásánál ez változik,mert ugye a több magban van a jövő és nem a magas GHZ-ekben,de ezt a buták nem tudják felfogni,én elismerem,hogy CLOCK-CLOCK ban erősebb az intel....de ott van a majd minusz 20E az FX javára.
2015. júl. 1. 16:44
 26/37 anonim ***** válasza:

Hol van a -20 ezer az FX javára?

[link]

[link]

Még csak az alaplap sem olcsóbb FX alá, sőt!

2015. júl. 1. 16:51
 27/37 Trevor. ***** válasza:

És akkor a gyári hűtő nem ér semmit, mimimum 6K egy normális hűtő és akkor még csak alapórajelről beszéltem...

Míg i5-nek bőven elég a gyári hűtő és egy 15K-s b85 lap is.

2015. júl. 1. 17:07
 28/37 anonim ***** válasza:

Én ,,AMD fan" vagyok, de nem kérdés, hogy játékra jobb egy i5, hiába 8 magos az FX, azt is százszor leírtuk már, hogy miért. Az FX a modulos felépítése miatt egyszerűen nem elég stabil, s akkor is zavaróbb rajta játszani, mikor magasabb átlagfps-t nyújt egy játékban.

Lehet, hogy a Dx12 és a Vulkan API megjelenésével ez változni fog, azonban nem azt kell nézni hogy mire van a jövőben esély, hanem azt, hogy mi van jelenleg.

2015. júl. 1. 17:55
 29/37 anonim ***** válasza:
Van aki nem évente vesz új gépet,hanem pár évre betervez,tehát nem csak a jelent nézzük,hanem a jövőt is.
2015. júl. 1. 18:19
 30/37 anonim ***** válasza:
ki akar 8350-et is amúgy is mikor a 8320 jóval olcsóbb és biosból meg 1 pillanat alatt 8350-et lehet varázsolni belőle...?
2015. júl. 1. 18:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!