Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Meddig lenne elég egy ilyen...

Meddig lenne elég egy ilyen gamer PC?

Figyelt kérdés

A kérdés uyan már uncsi, sablonos, de.......

.....Ha veszek 350 ezerért egy gamer PC-t a lehető legjobb ár/érték arányban, akkor meddig húzza?

A legújabb játékokra kell, ez alap, hogy ennyit kidobok rá, de nem kell mindig a legjobb grafika.

A gépet úgyis addig használnám, amikor a legújabb játék legalacsonyabb grafikán 30-40-50 FPS alatt futna el.

Tudom, hogy rengeteg változás lehet addig, és nem lehet megmondani, de azért én elvárom, hogy ne kelljen rövid időn belül újat venni.

Szerintetek?

2015. jún. 27. 03:58
 1/6 anonim ***** válasza:

a konzolgeneráció végéig

esetleg

de játékra miért nem veszel konzolt?

2015. jún. 27. 04:06
 2/6 anonim ***** válasza:

Azért nem vesz konzolt mert, a PC-vel nagyobb FPS-t lehet elérni, szebb grafikával, illetve a multiplayer támogatottság is sokkal nagyobb.

Válaszolva:

Ezt nehéz így megmondani, mert nem tudni, hogy mit hoz még a jövő, de vegyük sorba.:

Ezért a pénzért egy i7 4790K ról meg egy GTX980-ról beszélgetünk (+alap, ram táp stb, de a cpu+vga a meghatározóak) így ezt veszem alapul.

Ez ez fa.sza szett, de nehéz megmondani, mert lassan a csúcson vagyunk, a következő generáció már az oculusoké, 3d-s tévén való játékoké meg a többmonitoros dolgoké. Illetve a következő 5-6 évben kijövő játékokat ezek mellőzésével biztos hogy fogod birni.

Szerintem 5 évig biztos, a PC még tovább is. Ha kijönnek a 3D-s tévére kiadott játékok, akkor a VGA-n kell majd növelni.

2015. jún. 27. 06:43
 3/6 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

kb. 3ev keves neked?

aktualis csucshardverek altalaban enyit mindeg "kibirnak" legalabb, ilyenkor m'eg a gep normalis aron eladhato is lehet, lehet csak 100-150ezerert foleg ha mindenek garija is lejart de jobb mintha meg tovabb varnal es a draga csucsgeped 60ert se tudod majd elkonyorogni valakinek mert anyit fejlodot a tech es anyi egyebb ujabb valasztek lesz kint hogy ertepmetlen lesz

de velhetoen lehetseges az is hogy csak kizarolag vga t kell cserelned az akkori csucsra

akkora 3ev mulva 980 talan 60ezer koruli aron megy hasznaltan de kintudhasa tobb e kevesebb lesz e

igy nem lesz hatalmas osszeg egy csucskarira valtas, es ha most jo hardvereket valogatsz, akkor nagyjabol ujabb 3evet is kihuzhatsz

persze mar most van Quad 4K 3D meg 6K is

de ennek milyen jelentosege van? ami nem megfizethetp kategoria valaki szamara az "nincs"

es milyen veszteseged lesz ha nem szobanyi 3D ben jatszol hanem "csak" meter koruli szupi mpnitoron, ami pl. 3D s lehet, es a Full HD mert fog kicsi felbontasnak szamitani?

ketlem hogy mindenki (m'eg ha megfizetheto is lesz) hazi 3D szobat fog fenttartani, "virtualis kuckot", azert ennek is sok hatranya van, illetve nem feltetlen igenylik is sokan

de ezeket a megfizethetetlenseg ugyis kizarja

szerinted 6even belul, ha igy fejlodunk pl 9monitoros 10K rendszer lesz, hogy ez atlag de meg csak atlagos gazdag embernek megfizetheto lesz? nem beszelve arrol milyen gep kell ami meghajtsa majd

de persze lehet hologram 3D kivetito is lesz

ha majd joarpn megy veszi aki akarja

de ugye ettol m'eg a sik monitor nagyon sokaig meg fog maradni, es sokan azt fogjak hasznalni, azert meg az eleg mesze van szerintem hogy 3D kivetitp kivetitsen egy sik nagyreszletesegu kepet amit erintgetve hasznalsz pl. (hasonlok mar vanak de nem ez amit irok) 3D virtualis terben vagy a virtualis kuckodban es egy virualis monitort hasznalsz :D mert mar nem gyartanak fizikait es muszaly volt programozni egyet

ettol mar csak egy kis lepes az emberisegnek a Matrix vilaga...

2015. jún. 27. 07:21
 4/6 anonim ***** válasza:

Ház ezekból, mind 10E alatti. (természetesen bármi más is lehet drágábban, de ezek azok amik a mai modern igényeknek minimumon megfelelnek).

Modecom Tres

Raijintek Arcadia

Deepcool Tesseract BF

Modecom Haka

Mars Gaming MC3

Sharkoon VS4

Xigmatek Mach

Aerocool GT Advance

Super Flower SF-450W gold táp

Gigabyte GA-Z97P-D3 alaplap

Intel Core i5-4690K processzor

DeepCool GAMMAXX 300 processzor hűtő

Crucial 2x8GB DDR3 1600MHz BLS2CP8G3D1609DS1S00CEU memória

EVGA GTX 970 4GB DDR5 FTW ACX 2.0 04G-P4-2978-KR videokártya

Samsung 120GB EVO Basic MZ-75E120B/EU SSD meghajtó

MEREVLEMEZ 3.5":Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez

Ez a konfig összeszerelve/kiszállítva pcx.hu oldalon 315E. Igazából 2-3 éven belül cserélsz egy vga-t benne és megint visz mindent. Ezt a "maradék" 35ezret a vga-ra tenném félre. Most per pillanat nem tudsz csak kicsit erősebbet venni, de nagy felárral, később viszont eladod a mostanit, hozzáteszed a most "megmaradt" 35E-t, kipótolod még egy picivel és megint az aktuális felső közép kategóriából választasz.

FullHD játékhoz alkalmas egyébként a gép.

2015. jún. 27. 08:29
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Hát egy jó 6 évet jósoltam én is neki körülbelül, és mivel nem vagyok odáig a konzolokért, ezért biztos a PC, meg szükségem van rá, nem csak játék téren.

Majd úgyis veszek hozzá xbox gamepadot, úgyis csak el Fifázgatnék a konzolokon is.

2015. jún. 28. 00:56
 6/6 A kérdező kommentje:

Nekem a konzol egy jó baráti társaságban mindenképp nyerőbb a PC-nél, de hosszútávra nem hiszem hoy belefektetnék.

Amúgy a legjobb szerintem:

Megveszem a gépet, ha majd kezd gyengülni, veszek egy konzolt, és egy ilyen a PC a konzol mellett simán kiszolgál, és amíg végigtolom a konzol idejét, addig simán lesz időm/pénzem venni egy új gépet, mellette pedig a régi konzol elszórakozni, ha pedig megint gyengül a PC, akkor jöhet megint a legújabb konzol, utána PC, utána megint konzol......

Így meg van az egyensúlya, harmóniája ennek az egésznek, és a konzol élettartama (5-6-7 év) alatt van idő félrerakni a következő PC-re.

2015. jún. 28. 01:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!