Meddig lesz elég a videókártyánál a 2GB VRAM?
A legtöbb videókártyát még 2GB VRAM-mal árulják, de megéri most olyat venni?
80e Forintos keretem van és a 2GB-os szegmensben jobbat tudnék venni.
Válaszokat előre is köszönöm!
Játékok többségénél elég. Általánosságban a 4K felbontás illetve nagy textúrájú játékok igényelhetnek ettől többet. De szerintem nem jellemző még...
(bár én nem játszom, csak a játékok adatlapja alapján mondom)
Addig, amíg el nem fogy... xd
De 80e forinthoz én még spórolnék egy kicsit és ezt vennem:
A 4GB VRAM meg bőségesen elég, hacsak nem 4K-t akarsz, de ahhoz nem az igazi ez a kártya, persze ez játék függő.
Én még erre gondoltam: [link]
A Gigabyte-ban nem bízok, mert sok rosszat hallottam róla, ezért inkább ez.
Erről mit gondoltok?
Gigabyte tápom volt, egy rakat kaki volt. Gigabyte alaplapom van, egy rakat kaki.
Soha többé gigát.
Egyébként milyen processzorod lenne ez a vga mellé? Tápod mekkora kapacitású?
Processzor: i5-4590
Táp: FSP Hyper 600 600W
Az alaplapom viszont egy Gigabyte GA-Z97M-DS3H, nekem még egyenlőre nincs vele bajom, neked milyen problémád van vele (alaplapoddal)?
Nekem egy GA-F2A88XN-WIFI AC-s wifis mini itx alaplapom van.
Már ott gyanús lehetett volna, hogy AMD-s alaplap Intel wifi kártyával.. na mindegy. És néha fogja magát, s ledobja a wifit 5 percenként 1 másodpercre. Néha 3 másodpercre. Mondanom sem kell, hogy ez online játék közben mennyire zavaró tud lenni. Persze ez az állapot istenes, alap verzióban beüzemelés után 1 perc működés, 3 perc wifi keresés volt. Csak gyors google-vel találtam rá az intel tudásbázisának fórumán egy telepítőcsomagra, ami többé-kevésbé orvosolta a problémát.
A táp meg egyszerűen ramaty volt. 3 éves korában megállt benne a ventillátor, akadozott, egy ecset szárával kellett bekurblizni, hogy menjen. Rettenetesen melegedett, valószínűleg zárlatoos is lett az egyik kondi. Majd pár hétre rá fogta magát a kondenzátorok egyike és hatalmas, vakító villanás közepette elégett.
Szégyen, hogy még a gagyi Lc Power tápommal sem volt ilyen probléma, pedig azt sok sok éven át nyúztam.
(most egy sharkoon tápom van, ég és föld a különbség, persze árban is)
#7 :D
nagyban uzod az ipart :)
kerdezo jo lesz a 280X
most mar az ultrahoz es min. full hd hez, majdnem minden jatek megkoveteli a 2gb nal tobbet, tehat hoszutavon semi esetre sincs ertelme 2gb nak
persze ha tudsz kompromiszumot kotni akkor lenne, de ilyen arban 2gb ost nem eri meg venni, vagyis akkor sporolni kel vele
ha arban 380 4gb is ott van mint 280X akkor kicsit megondolnam azt is talan...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!