Mennyire fontos egy videókártyánál a VRAM? (1gb vs 2gb)
CPU: Intel i5 4670
Ram: Kingston Hyperx Beast 8Gb
Táp: FSP Aurum Gold 400W
Ehhez a konfighoz szeretnék videókarit venni. Végünk a 7850-re esett a választásom. Amit kinéztem az egy Sapphire HD 7850 OC, de nem tudom hogy megér-e plusz 4 ezer forintot a 2 giga ram? Szerintetek mennyivel jobb ha 2 giga vram van 1 helyett?
512 megától elég full HD-re. 1 giga bőven elég full HD-re. Csak akkor számít a nagyobb méret, ha ennél nagyobb felbontásra törekszel (pl. eyefinity).
Ez a jelenlegi helyzet. Jönnek az új generációs játékok majd, amik esélyesen elkezdenek bélyegnél nagyobb méretű textúrákat és bonyolultabb modelleket is használni. Egy-két év múlva lehet, hogy kelleni fog 2-3 giga is még full HD-n is. Sajna előre nem lehet tudni. Ilyen megfontolásból a 4000-et megéri, de a jelenlegi játékokban nem oszt, nem szoroz.
A konfigot nem most veszem, már megvan.
A tápot annó még 14ezerért vettem akciósan.
Tudom hogy gyenge hozzá a kari, de nincs nagyobbra szükségem . Nem játszom olyan sokat, meg nem is a legújabbakkal. :)
6-osnak üzenem-ezt írtam Jó lesz de nagyon gyenge a VGA a proci mellett.
A procihoz képest!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!