Számítógépet raknék össze, kellenek + kábelek? Vagy kapok a részekhez?
"ezekhez megkapok minden kábelt?"
Igen megkapod, a dobozokban benne van.(Akkor lehet szükség külön kábelvásárlásra/kábeltoldásra ha rövidnek bizonyulnak a tápnak a kábelei [alsótápos házba általában hosszabb kábelek kellenek, de ez is függ még ugye a gépház méretétől is. Szóval sok tényező befolyásol.)
"tehát már összetudnám rakni egyből a gépet?"
Ha minőségi a táp, akkor nem lehet gondod hogy rátudod-e csatlakoztatni a vga-t, hdd-t, odd-t.(Minőségi alatt most nem csak a teljesítményt értem, hanem hogy van e rajta olyan és annyi csatlakozó ami kell a hardverekhez)
Ezenkívűl a memóriához nem kellenek kábelek, itt az alaplap ami eldönti hogy mégis mi merre mennyi (mennyi MHz támogat stb.) Proci is úgyszintén az alaplaptól függ. Egy lga1155 lapba nem fogsz tudni beletenni egy lga2011-es procit.
Ha már ez a kérdés felmerül benned, akkor nem lenne jobb ha inkább kérnél az adott oldaltól összeszerelést ? (Ipon,PCX stb.) Viszonylag potompénzért csinálják meg, jó munkát végeznek. (Nem bántásból mondta, a te szíved joga, hogyha összeakarsz rakni egy gépet. Hajrá :) )
A ház ízlés dolga, de a tápot szerintem gondold át.
Lehet hogy jobban járnál egy kevésbé dögösen kinéző, de elismerten megbízható (Pl. valamilyen Fsp.) darabbal, még ha kétszer ennyibe kerül is.
Hogy hány éves vagy az irreleváns. Van aki 15 évesen rakja össze az első gépét, van aki 40 évesen is csak bekapcsolni tudja.
A tápot felejtsd el! Minőségi 400-500 W-os tápok 12-16 körül vannak, 600-as pedig még ez felett. Képzelheted a 6 ezer Ft-ot 600 W-os milyen megbízható lehet.
Kedves kérdező! Itt a kor nem számít, én is 14 évesen csináltam 2 rossz gépből egy használhatót!
De: a tápot, amit linkeltél, azt felejtsd el. Ráadásul az, hogy milyen tápot vegyél, az függ attól is, hogy AMD v. Intel (intel procik kevesebbet esznek), 4,6,8, vagy 8 mag felett, függ a VGA-tól, függ a ventilátorok mennyiségétől, és az egyéb alkatrészektől is. Számítógép összeszerelését megtanulni azonban szerintem olyan könnyű, mint azt, hogy mennyi 1x1. Olvasni kell cikkeket a témában, aztán egy régi gépen tesztelni a tudásod. Elszúrni sok helyen nem lehet, talán a processzorbehelyzésnél, de amúgy elég nehéz (szerintem). Írd le, hogy milyen gépet akarsz + mennyi a keret. Meg, hogy mit akarsz rajta csinálni, játszani v. csak netezni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!