Szerintetek melyiket vegyem: Asrock B85M Pro 4 vagy Asrock B85 Pro 4?
Elvileg az ATX jobban szellőzik, de a B85M-re több jó vélemény van és a B85-re meg összesen 2 vélemény van.
Egy Intel Core I5 4690 és egy FSP HEXA+ 400W társaságában lenne, egy Raijintek arcadia házban, és lehet hogy egy HD5770 kártyával (Még bizonytalan vagyok hogy az iGPU-t vagy ezt használjam, mert a kártya régi, de az iGPU lehet gyengébb, venni azért nem akarok új kártyát mert nem játék a fő cél az csak mellékes, ráadásul én nem vagyok hardcore gamer, aki 5000FPSt akar 4K-ban. Ismerem a határokat)

De mint mondtam, a gyárban a legfrissebbet teszik rá, csak hát ha mégis kifognál egy régebbit.
Mindezt tapasztalatból írom: pont egy éve vettem a mostani gépem (Asus b85m-g és akkor még sima Haswell Pentium G3420). Nem is volt semmi gond, az aktuális BIOS verzó nem is érdekelt, mindaddig, amíg nem vettem i5-4460-at (Haswell Refresh). Szépen beraktam, gép bekapcs, de csak fekete képernyőt kaptam. Ekkor néztem meg, hogy 2013-es BIOS volt rajta. Majd régi cpu vissza, kicsit trükkös BIOS frissítés, majd azután tökéletesen megy minden, a mai napig. Csak nem kívánom, hogy úgy járj, mint én, ráadásul sima Haswell cpu nélkül :P
Az ATX változatból hiányoznak ezek:
- Hybrid Booster:
- ASRock U-COP
- Boot Failure Guard (B.F.G.)
- Good Night LED
Ezek mennyire fontos funkciók?

Néhány fölösleges Asrock fícsör, aminek az életben nem veszed a hasznát. Good Night LED, ezen jót nevettem XD
Még annyit próbálj meg velük egyeztetni, hogyha friss BIOS lenne rajta, akkor ne kelljen semmi plusz költséget fizetned.

Ahogy gondolod, én anno nem kértem összeszerelést és azért meggyűlt a bajom 1-2 dologgal, de megoldottam. Aztán az alaplap hátlapi tartólemezével sikerült szépen fölszúrnom a bőrőm, a mai napig ott van egy kis száradt vér rajta :D (meghagytam emléknek).
Aztán használd egészséggel a gépet, ha meglesz. Ha tervezel játékot, akkor rakd be a HD5770-et, de ha egyáltalán nem akarsz játszani, akkor nyugodtan add el.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!