Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Szerintetek melyiket vegyem:...

Szerintetek melyiket vegyem: Asrock B85M Pro 4 vagy Asrock B85 Pro 4?

Figyelt kérdés

Elvileg az ATX jobban szellőzik, de a B85M-re több jó vélemény van és a B85-re meg összesen 2 vélemény van.

Egy Intel Core I5 4690 és egy FSP HEXA+ 400W társaságában lenne, egy Raijintek arcadia házban, és lehet hogy egy HD5770 kártyával (Még bizonytalan vagyok hogy az iGPU-t vagy ezt használjam, mert a kártya régi, de az iGPU lehet gyengébb, venni azért nem akarok új kártyát mert nem játék a fő cél az csak mellékes, ráadásul én nem vagyok hardcore gamer, aki 5000FPSt akar 4K-ban. Ismerem a határokat)

2015. jún. 17. 15:29
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Már elküldtem. Az a baj hogy sok az ilyen kósza régi lap, amin nincs fent a legújabb BIOS.A PCX-nél jó lenne egy olyan funkció, hogy plusz pár ezresért frissítik (opcionális) a legfrissebbre a BIOS-t.
2015. jún. 17. 15:57
 12/27 Trevor. ***** válasza:
100%

De mint mondtam, a gyárban a legfrissebbet teszik rá, csak hát ha mégis kifognál egy régebbit.

Mindezt tapasztalatból írom: pont egy éve vettem a mostani gépem (Asus b85m-g és akkor még sima Haswell Pentium G3420). Nem is volt semmi gond, az aktuális BIOS verzó nem is érdekelt, mindaddig, amíg nem vettem i5-4460-at (Haswell Refresh). Szépen beraktam, gép bekapcs, de csak fekete képernyőt kaptam. Ekkor néztem meg, hogy 2013-es BIOS volt rajta. Majd régi cpu vissza, kicsit trükkös BIOS frissítés, majd azután tökéletesen megy minden, a mai napig. Csak nem kívánom, hogy úgy járj, mint én, ráadásul sima Haswell cpu nélkül :P

2015. jún. 17. 16:07
 13/27 A kérdező kommentje:

Az ATX változatból hiányoznak ezek:

- Hybrid Booster:

- ASRock U-COP

- Boot Failure Guard (B.F.G.)

- Good Night LED

Ezek mennyire fontos funkciók?

2015. jún. 17. 16:07
 14/27 A kérdező kommentje:
Egyébként a PCX visszaírt, és azt mondták hogy ezt megteszik kérésre.
2015. jún. 17. 16:11
 15/27 Trevor. ***** válasza:
100%

Néhány fölösleges Asrock fícsör, aminek az életben nem veszed a hasznát. Good Night LED, ezen jót nevettem XD

Még annyit próbálj meg velük egyeztetni, hogyha friss BIOS lenne rajta, akkor ne kelljen semmi plusz költséget fizetned.

2015. jún. 17. 16:13
 16/27 A kérdező kommentje:
Ezt is megírták. Benne van a szerelésben, szóval rendesek, így itthon már csak a RAM-ot és a HDD-t kell beleraknom. Az a helyzet hogy tudok szerelni, de ilyen gépet inkább tényleg hozzáértőkkel csináltatok :)
2015. jún. 17. 16:15
 17/27 Trevor. ***** válasza:
100%

Ahogy gondolod, én anno nem kértem összeszerelést és azért meggyűlt a bajom 1-2 dologgal, de megoldottam. Aztán az alaplap hátlapi tartólemezével sikerült szépen fölszúrnom a bőrőm, a mai napig ott van egy kis száradt vér rajta :D (meghagytam emléknek).

Aztán használd egészséggel a gépet, ha meglesz. Ha tervezel játékot, akkor rakd be a HD5770-et, de ha egyáltalán nem akarsz játszani, akkor nyugodtan add el.

2015. jún. 17. 16:19
 18/27 A kérdező kommentje:
Tervezek, nem olyan sokat. Nem is az a lényeg, hogy 4K-ban vigye a GTA 5-öt és a Witcher 3-at. Sőt ha nem megy én konkrét játékról is le tudok mondani. A processzor nekem fontosabb.
2015. jún. 17. 16:22
 19/27 Trevor. ***** válasza:
100%
Azért annyira nem gyenge és régi a kártya, mindkét említett játék élvezhetően el fog futni.
2015. jún. 17. 16:25
 20/27 A kérdező kommentje:
Értem, hát köszönöm Trevor sokat segítettél :) Mindegyik posztodra megy a zöld kéz, és a többiekére is.
2015. jún. 17. 16:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!