Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Szerintetek melyiket vegyem:...

Szerintetek melyiket vegyem: Asrock B85M Pro 4 vagy Asrock B85 Pro 4?

Figyelt kérdés

Elvileg az ATX jobban szellőzik, de a B85M-re több jó vélemény van és a B85-re meg összesen 2 vélemény van.

Egy Intel Core I5 4690 és egy FSP HEXA+ 400W társaságában lenne, egy Raijintek arcadia házban, és lehet hogy egy HD5770 kártyával (Még bizonytalan vagyok hogy az iGPU-t vagy ezt használjam, mert a kártya régi, de az iGPU lehet gyengébb, venni azért nem akarok új kártyát mert nem játék a fő cél az csak mellékes, ráadásul én nem vagyok hardcore gamer, aki 5000FPSt akar 4K-ban. Ismerem a határokat)

2015. jún. 17. 15:29
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerű, miért: a B85M olcsóbb, ezért azt veszik többen. Te azt válaszd, ami jobban tetszik. Ha nem a játék a cél, akkor meg IGP jobban megéri, az se fogyaszt, és talán valamennyiért még el tudod azt a kártyát passzolni, ki tudja.
2015. jún. 17. 15:31
 2/27 anonim ***** válasza:
Azt vedd amelyiket akarod, és olcsóbb, teljesen mindegy annyi, hogy az m-ATX lapokon egy kicsit össze kell sűríteni a dolgokat ahhoz, hogy meglegyen a méretszabvány.
2015. jún. 17. 15:32
 3/27 Trevor. ***** válasza:
100%
Azt vedd, amelyik jobban tetszik. Én ATX-et vennék, mert jobban szeretem a teljes méretű alaplapokat (annak ellenére, hogy jelenleg m-ATX lapom van). Aztán nehogy te is megjárd a BIOS frissítés problémáját...
2015. jún. 17. 15:32
 4/27 A kérdező kommentje:
Milyen frissítési probléma? Én nem is hallottam még erről.
2015. jún. 17. 15:33
 5/27 Trevor. ***** válasza:
100%

Itt látsz egy processzortámogatási listát, mindkét említett alaplapról:

[link]

[link]

Sok processzornál az van odaírva, hogy All, ott semmi gond nincs. Viszont ahol nem azt látod, hanem például ezt: P1.90. Ott ha régebbi BIOS-sal kapod, a gép nem fog működni. Tehát bekapcsolod, ventilátorok fölpörögnek, de csak fekete képernyőt fogsz látni. Ha ez történik, akkor szerezned kell valahonnan egy sima Haswell processzort, egy frissítés erejéig (bár lehet Asrock alaplapoknál van erre egyszerűbb megoldás is, de nálam Asus B85M-G alaplapommal sajnos nem volt).

2015. jún. 17. 15:40
 6/27 Trevor. ***** válasza:
100%
De valószínű, hogy ha újonnan veszed az alaplapot, akkor már friss BIOS-sal kapod, de ekkor sem kizárt, hogy egy régebben raktáron maradt lap kerül hozzád. Szóval a kockázat megvan, én csak szóltam előre, ha bármi gond lenne.
2015. jún. 17. 15:44
 7/27 A kérdező kommentje:
Esetleg lehet kérni a PCX-nél BIOS frissítést az összeszerelés mellé? Meg tudnám oldani, csak nincs egy fölös Haswell alapú processzorom, és egyik ismerősömnek se :(
2015. jún. 17. 15:44
 8/27 Trevor. ***** válasza:
100%

Nem tudom, kérdezd meg őket. Ha pedig el akarod kerülni a gondokat, akkor 2 megoldás is van:

-H97 alaplapot veszel

-i5-4670 processzort és Asrock B85 lapot veszel.

2015. jún. 17. 15:48
 9/27 A kérdező kommentje:
Nem tudom, én a H97-et feleslegesnek tartom ehhez. Szerintem beszélek a PCX-el.
2015. jún. 17. 15:50
 10/27 Trevor. ***** válasza:
100%
Felesleges is, csak a Broadwell miatt lett volna értelme, de mivel a köcsög Intel csak 2 Broadwell processzort ad ki asztali gépekbe, így tényleg nincs értelme az egésznek. Ha most írsz nekik e-mailt, akkor lehet, hogy még ma kapsz választ.
2015. jún. 17. 15:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!