Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 120-ért időtálló laptopot ki...

Tengor kérdése:

120-ért időtálló laptopot ki tud mutatni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

100-120 ezer Ft-ért szeretnék venni egy időtálló laptopot internetezésre, Skype-olásra. A teljesítménnyel szemben a megbízhatóság és az anyagminőség előnyt élvez.

Ajánlanátok gyártót, családot, esetleg konkrét típust?

Köszönöm előre is!

2015. jún. 16. 11:02
 1/9 anonim ***** válasza:

Számítástechnikában időtálló az tipikusan fából vaskarika. :)

Ha tartós darabot akarsz, akkor Dell latitude, lenovo Thikpad T, HP Elitebook és Probook, Acer Travelmate, Fujitsu U és E széria.

Az anyagi keretre tekintettel használtan, minimum 2. generációs Core "i" processzorral.

A laptopsystemnél jó dolgokat találsz.

2015. jún. 16. 11:13
 2/9 Trevor. ***** válasza:

Életed első kérdése? :D

Nekem van egy Dell Inspiron 640m laptopom, ami már 9 éve tökéletesen működik. Amúgy igen, 2-3. generációs i3/i5 procis használt üzleti laptopot nézz hardveraprón.

2015. jún. 16. 11:30
 3/9 A kérdező kommentje:

#1, Nincsenek illúzióim, de azért ne repedezzen már meg a hűtőrács a melegtől, meg hasonló dolgokra gondoltam.

Köszi a felsorolást, így célzottan tudok vadászni.

#2, nem, már a 4...

Innen is látszik a rutintalanságom, mert kimaradt egy fontos infó. Mégpedig az, hogy kizárólag gyártói garanciás, új laptopban gondolkozom. (nem nekem lesz, és nem akarom visszakapni, hogy "ide hoztad ezt a ...")

2015. jún. 16. 11:33
 4/9 anonim ***** válasza:

Tengor,ritkán szoktál te kérdés írni. :D

Dell,Lenovo vagy HP.Elég megbízhatóak.Mindegyik volt nálam.Dell 4 évig,HP és Lenovo van jelenleg és elég jók.

2015. jún. 16. 11:36
 5/9 Trevor. ***** válasza:
Akkor mindenképpen olyan kell, amiben nincs dedikált videokártya (fölösleges, pénz helyette inkább másra menjen). A legnagyobb gond az ilyen olcsó laptopokkal az 5400rpm-es merevlemez, eléggé vissza tudja fogni a teljesítményt. Ha pedig csak skype+net-re kel a gép, akkor jobb lenne bele egy 120GB-s SSD.
2015. jún. 16. 11:38
 6/9 A kérdező kommentje:

Naaah, ne offoljuk már szét, hogy milyen gyakran írok kérdést! Ha ekkora lesz az érdeklődés kiírok külön egy kérdést, hogy vajon miért írok ilyen gyakran kérdést.

Volt "szerencsém" szétszedni egy Dell Inspiron 5110-t és bizonyára csuklott a tervező, mert egy egyszerű HDD cseréhez az egész alaplapot ki kellett szedni. Nem terveztem még laptopot, de amikor felvetették, hogy legyen az alaplap "másik" felére csavarozva a HDD a többiek miért nem ütötték agyon? Ezen kívül ez a darab elég nyűgös is volt.

A Dell Latitude-ok jobbak?

2015. jún. 16. 11:43
 7/9 anonim ***** válasza:

ASUS X555LA XO647D

i3-5010u, 4gb ram, 500gb hdd

124,990 ft

én ezt veném.

2015. jún. 16. 12:06
 8/9 anonim ***** válasza:

#6 A Latitude-hoz 3 év NBD garancia jár. (Vagy legalábbis az én E-5420-as gépemhez még járt)

A vinyót, wifi krtyát, és memóriát a hátlap leszedése után ki lehet cserélni.

Az E6420-on még a hátlapot sem kell leszedni a HDD cseréjéhez.

2015. jún. 16. 13:48
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi az infókat!
2015. jún. 17. 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!