Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Meghalt volna a winchesterem?

Meghalt volna a winchesterem?

Figyelt kérdés

Eloszor is elnezest hogy ekeyetek nelkul irok, csak ubuntun nem talalom oket...

Szoval, van egz acer aspire 5742g laptopom, kb 7 eves, 5 eve fejlesztve lett egy 750gigas hddvel. Ay utobbi idoben egzre gzakrabban csinalta azt hogy vegtelenul belassult, es nehany fajlnal crc hibat irt. Megneytem sentinellel kb egz hete, ott 100/89 szazalekot irt. Viszont tegnap ujrainditottam, es megallt a windows inditasa kepnel. Probaltam Csokkentett modban, de ott is megallt, valami classpnp.sys fajlnal. Aztan megprobaltam dvdrol javitast. Odaig betolt hogy tudok valasztani javitas es telepites koyott, majd ha rakattintok hogz javitas, a kek windows7 hatterkepnel megall, s nem jutok tovabb. Vegso elkeseredesemben ujra akartam tenni, de miutan rakattintok a telepitesre, ott is szinten a kek lepkes vagz milyen kepnel megall. Ezutan csinaltam egy ubuntut pendrivera. Megprobaltam ayt telepiteni, de miutan megegyezunk a telepitovel hogy van eleg hely, van aram, es van internet, ramegyek a tovabbra, es nem jut tovabb...

Igy egyenlore csak ugy tudom hasznalni, hogy pendriverol fut az ubuntu telepites nelkul. Innen elerem a vinyot, de a 3 particiobol csak kettot, a harmadikat, amelyen mellesleg voltak azok a crc problemak, azt nem latja.

Szoval vinyo baja van? Vagy esetleg mas? Meg amugy azt sem ertem, hogy az ubuntu hogyhogy csak ketto particiot lat?

2015. jún. 13. 22:35
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy beszedtél egy méretes zsaroló (fájlokat zároló) vírust?
2015. jún. 13. 22:44
 2/9 anonim ***** válasza:
2015. jún. 13. 22:46
 3/9 anonim ***** válasza:
2015. jún. 13. 22:48
 4/9 A kérdező kommentje:
Total commenderhez koze sem volt, mind nCore film torrentek voltak egyben, seed alatt. Bitdefender virusirto ment a gepen, illete nem fajl, hanem egy particio tunt el. A linken talalhato megoldas kozul az elsot egyaltalan nem tudtam vegrehajtani mert nem lep tovabb a javitas kivalasytasa utan, masodikat kiprobaltam, de most mar nem csak nem tolt tovabb ay inditasi kepernyonel, hanem kek halallal ujraindul...
2015. jún. 13. 23:50
 5/9 anonim ***** válasza:
Én megnézném a ramokat mégpedig ugy hogy ha 2 van belőle a laptopba akkor egyenként
2015. jún. 13. 23:57
 6/9 A kérdező kommentje:
1 darab 4 gigas van, windows memoria diagnosztika rendben talalta...
2015. jún. 14. 00:11
 7/9 anonim ***** válasza:

ubuntun : jobb felül állítsd magyarra a nyelet,majd a rendszerbeállításoknál menj a nyelvi támogatásra,és ott a helyi formátumokat és nyelvet alkalmazd rendszerszinten.

szerintem rosszul ált le a windows,és beragadt hibernálásba. ilyenkor nem szokta látni az ubuntu a win partíciót,vagy látja,csak nem lehet belépni,mivel a win alvó módban van.

2015. jún. 14. 05:14
 8/9 A kérdező kommentje:
Letoltottem a nyelvet, rendszerszinten alkalmaztam, a rendszer magyar lett, de a billentyuzet meg mindig nem... Am gyakran szoktam hibernalni, lehet, hogy epp hibernalasnol akartam felebreszteni mikor eloszoradta be a kulcsot. Ha ey a gondja, akkor mi a teendo?
2015. jún. 14. 11:11
 9/9 anonim ***** válasza:

próbáld meg leáramtalanítani,és 5 perc múlva újraindítani.

ilyen gondom sose volt,csak ötletet tudok sajna adni. :)

2015. jún. 14. 11:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!