Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Meghalt a winchesterem. Mitől...

Meghalt a winchesterem. Mitől lehetett ez?

Figyelt kérdés

Tegnapelőtt megnéztem HDSentinellel, 98% volt 1 hibás szektorral.(Egyik napról a másikra nem tudott betölteni az egyik játék, kifagyott). Gondoltam a játékkal lehet valami. Következő nap egy másik játék sem töltött be, csak másodikra, aztán az is kifagyott pár perc múlva, és a textúrákat sem töltötte be normálisan. Újra HDSentinel. 18% 180 hibás szektorral. Hoppá, már neki is álltam lementeni amit tudtam, és közben néztem az állapotát. Egy fél óra után megduplázódott a hibás szektorok száma. Aztán kivettem a gépből, amikor már másolni sem tudtam róla. Ma rádugtam egy USB dokkolóra, a partíciókat sem érzékelte már, 13%-os volt.

Ez mitől lehetett? Soha sem láttam winchestert ilyen gyorsan meghalni. Az alany egy Seagate Barracuda 1TB, és ez már a második, ami tönkremegy. Az első mondanivalóm, hogy vigyázzatok a Seagate winyókkal, nekem 2/2 tönkrement, a második fél évig bírta.

A kérdésem pedig: Vissza lehet hozni az adatokat valahogy? Azon kívül, hogy Pesten 300 ezerért megcsinálják.

(Jelenleg egy WD Blue van a gépben, és egy megváltás ahhoz a búgós valamihez képest. Semmi hangja nincs a gépemnek, a Seagate-tel pedig még az asztalom is rezgett, úgy rezonált...)

2015. márc. 27. 15:36
 1/4 anonim ***** válasza:
A HDSentinel sem ír mindig pontos adatokat, szóval lehet hogy rosszabb állapotban volt már akkor is mikor 98%-os volt. De szerintem az adatokat elveszetted. Egyébként nekem 3-om Seagate vinyóm is van és mind megvan már legalább 3 éve szóval attól még hogy kifogtál pár hibás darabot még nem lesz mind szar.
2015. márc. 27. 15:58
 2/4 anonim ***** válasza:
43%

1. Vagy te fogtál ki pár jó darabot. :D

Nézőpont kérdése. :P

2015. márc. 27. 16:10
 3/4 anonim ***** válasza:
Persze nézhetjük így is de valószínűleg ha ez lenne igaz, hogy csak én fogtam ki pár jó darabot nem hiszem, hogy még mindig meglenne a cég.
2015. márc. 27. 16:14
 4/4 anonim ***** válasza:
Tudom-tudom. :D
2015. márc. 27. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!