Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » PWM hogy kell bekötni?

PWM hogy kell bekötni?

Figyelt kérdés

Vettem 3db Arctic Cooler f12 co ventit. PWM-es. Hogy kell bekötni hogy mind a három ugyan úgy legyen szabályozva?

Egyik 4 pin bekötöm a cha fan1be utána rácsatlakoztatom a többi 4 pinest az összecsatlakoztatóra és ennyi?( egy sárga 3 pines ilyenkor kimarad) illetve biosban kell valamit állítani?

2015. jún. 11. 13:13
 1/4 Tengor ***** válasza:

A 3 pines csatikon nincs PWM szabályozás, csak fordulat visszajelzés a gép felé.

Vagy keresned kell egy 4 pines elosztót, vagy házi módszerekkel megoldani, hogy a PWM jelet a másik két venti is megkapja.

2015. jún. 11. 13:23
 2/4 anonim ***** válasza:

Volt a ventilátorok dobozában egy sematikus rajz.

Ha nem találod, akkor itt egy link

[link]

Maximum 5 db ventit tudsz sorbakötni. A PWM jelet elég ha az egyik venti kapja, mert annak a fordulatszámára fog szabályozni a többi is, minthogy egy alaplapi konnektorról mind ugynazt a feszültséget fogja kapni.

Ha a rendszer ventilátoroknak nem biztosít PWM szabályozást az alaplap (mert csak 3 pines konnektorok vannak rajta, akkor arról lee kell mondanod.)

2015. jún. 11. 13:58
 3/4 anonim ***** válasza:

Kiegészítés

Vagy a processzorhűtő alaplapi konnektorát és szabályozását használod az összeshez.

2015. jún. 11. 14:00
 4/4 A kérdező kommentje:
Akkor szerintem jol csinaltam. Egy 4 pines rajotottem a casefan1re smi 4 tus. Utana sorba csatlakoztattam a 4 tus cuccokat a 4 ferohelyes socketekbe.
2015. jún. 11. 14:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!