Router sebesség?
Sziasztok
Vettem egy új Routert és nem jön át a 100/100as sebesség WiFin. Az előző Routerrel ment pedig 5 éves volt.
Csatornákat végigpróbáltam de semmi javulás.
Ötletek?
Jelszó nélkül sincs javulás
Firmware is frissítve lett
Újra is lett indítva.
Azt még nem próbáltam, bár őszintén szólva nem láttam olyan opciót, hogy letiltsam külön. De lehet, hogy csak elkerülte a figyelmem.
Hazaértem és megnézem.
Köszönöm az eddigi válaszokat :)
vagyok. Attól, hogy i7-tel szerelt még lehet ratyi wifi/hálókártya benne, mert ez alapból belépőszintűnek van reklámozva. De tegyük fel, hogy a tiedbe nem ilyen van, akkor -> eszközkezelő-hálózati kártyák - itt kiválasztod a wifidet, speciális fülön belehet állítani a sebességet, az 5ghz-et, a 20/40mhz-et, minden ami a sebességhez kell. Sebességnél gondolom legjobb sebességen van, gördítsd le a listát és ott látod, hogy mennyi a maximumod.
Fogjátok már fel, hogy a laptop BÍRJA, mert az előző router-el MENT a 100/100, 2.4GHz, N-en keresztül!!!!!!!!!!
Visszaraktam a régit, és még MINDIG MEGY a TP-LINK-el a kívánt sebesség ellenben az új asus-al ami elméletben sokkal többet tud kezelni, és mégis csak 50/50!!!!!!!!
Amit nem értek, hogy épp jött le valami torrenten, felment 8.5MB/s-re ami kb 70 megabit/s (ezzel már túlment a mérés eredményén), de emellett 1 másodperc alatt betöltött full HD videót youtube-ról. Ha tényleg fullra ki lenne használva akkor nem töltötte volna be ilyen gyorsan a videót.
Legalábbis a TP-Link-en ha az egész sebességet lefoglalta a torrent akkor a youtube be se töltött.
Hidd el mi is értetlenül állunk ezzel szemben, hogy a sokkal olcsóbb TP-Link miért alázza ezt a routert, ami elvileg jobb gyártótól van és hardveresen is erősebb.
A TP-link -hez hasonlóan viszont ez is támogat 3rd party firmware -eket:
Ezek amellett hogy okosítják az eszközt, általában sok problémát megoldanak. Érdemes tenni vele egy próbát (de csak saját felelősségre).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!