Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mit segít az, ha kitisztítom...

Mit segít az, ha kitisztítom a gépházat?

Figyelt kérdés
Úgy értem, mit segít, ha portalanítom, kitisztítom belülről a gép házát?

2015. jún. 6. 19:18
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Két nézőpont van. Az egyik képviselői szeriont a por rontja a hőleadást, a másikak szerint meg segíti.

Allergiásoknak rémes a por, a gép pedig felkeveri azt.

Esztétikailag sem szép.

A porszemcsék a mozgó alkatrészekbe kerülve koptató hatással bírnak (ezért nem oltunk pl. porral oltóval gépeket).

2015. jún. 6. 19:22
 2/6 Tengor ***** válasza:
100%
A por eltömi a rácsokat, amin így kevesebb levegő tud ki-be járni, emiatt megreked a hő.
2015. jún. 6. 19:30
 3/6 A kérdező kommentje:

Kösz :) Ez pont a bajom, hogy arra voltam kíváncsi, hogy a nyári meleg miatt nem tudja rendesen lehűteni magát, és ezért áll le hirtelen, vagy azért, mert amíg a vizsgára készültem, nem kapcsoltam be a gépet kb. 1 hétig, és az alatt beporosodott.

Szóval ha kitakarítom, van esély rá, hogy 20 perc Counter-Strike Source után nem áll le?

2015. jún. 6. 19:33
 4/6 anonim ***** válasza:
2015. jún. 6. 19:33
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Kicsi az esély hogy a por miatt áll le a CS. Bár okozhatja felmelegedés, de én a tápot is megvizsgálnám azért, hogy nem e füstölt el egy létfontosságú kondi.
2015. jún. 6. 19:52
 6/6 A kérdező kommentje:

:) Nem mondtam el mindent

Nem csak a CS, hanem minden más játék, ami nagyon felnyomja (nem a CS1.6) a hőmérsékletet, akkor leáll, néztem a speedfanban:

A GTA 4 rendesen felnyomja a hőt, ezért elkezdetem játszani, épületben, amikor nem kell sokat dolgozni se a processzornak, se a GPU-nak: nem igazán melegszik

Kimentem az épületből, szabad tér, nagy távolságokat, halom modellt, satöbbit be kell töltenie: Nagyon nagyot ugrott.

És nem csökkent le, még ha kiléptem se.

De most kipróbáltam az új porszívót, ami nem csak szívni tud, és ráengedtem a házra :) kívül belül kitisztítottam :)

És most úgy látszik, hogy hatott :)

Köszi mégegyszer :)

2015. jún. 6. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!