Windows 7 vagy Windows 8.1?
A jelenlegi kofigom egy A8-3850 APU, MSI A75MA-G55 lapon, 2x2GB Geil DDR3 1600 memóriával, cirka 3.5 éve stabilan fut rajta egy Win7 64bit OP-rendszer, és igazából elégedett is vagyok vele, bár most már egy re-install ráférne, mivel a sebessége azért lecsökkent xD
Azonban:
az újratelepítésre nem fog sor kerülni (legalábbis nálam) mert megválok tőle, az új konfig pedig: A10-7850K APU, ASUS A88MX-A lapon, Corsair Vengeance Pro 2x4GB DDR3 1866 memóriákkal, és itt most fontolóra vettem, hogy feltegyem a Win8.1-et. A fiam laptopján 8.1 van (HP, és nem támogatott a Win7), nagyjából hasonló a "lelke", mint a jelenlegi asztali gépemnek, és bizony szerintem jóval gyorsabban dolgozik, mint a Win7 (most nem a saját Win7-emre kell gondolni, jó sok frissen telepített Win7-et láttam már dolgozni, azokhoz képest a 8.1 HASÍT). Ezen túlmenően mostanra már kiforrottnak tekintem a 8.1-et, és hát biztonsági és támogatási szempontból is úgy gondolom, hogy célszerű beújítani rá. Bár a gyerek nem idegenkedik a Win8 csempés rendszerétől, azért a családban úgy általában jobban fekszik mindenkinek a Win7 kezelő felülete - amit viszont könnyedén orvosolok 8.1 alatt is, például Stardock Start8 programmal...
Mindent figyelembe véve azért érdekelne a véleményetek: az új cuccra Win7 vagy Win8.1 rendszert tegyek? Ti mit gondoltok?
"Aki kíváncsi hamar megöregszik, jöjj rá magadtól."
Ez aztán egy érvelés, mesélj még!
Sziasztok, hát elég jól összejött az úri közönség :) A magam részéről valóban szerettem az XP-t,és én bizony azt mondom, hogy a maga idejében - ami már lejárt. Nem mondom, ha akarok nyomni egy KOTOR-t, akkor jól jöhet, hogy ne kelljen görcsölni, de retro játék most nincs napirenden, amúgy meg megoldom valamilyen virtuális úton, ha nagyon szeretném! Mint írtam, teljesen elégedett vagyok a Win7-tel, bár a fiam azt mondja, hogy a Win8 után a 8.1 igazi felüdülés volt (hiszek neki, infót tanul), és magam is pozitív tapasztalatokkal rendelkezek. Ha már játék: (számomra) meglepő módon a fiam arról számolt be, hogy számos játék -legyen az régebbi, vagy újabb- a 8-as után a 8.1-en sokkal jobban futott, sőt, egy némelyik a 8-ason el sem indult, 8.1 alatt meg minden görcs nélkül...
Mindent összevetve úgy gondolom, mindjárt az első válaszolónak igazat kell, hogy adjak: valóban senki sem szabja meg, hogy mit próbáljak ki, és tényleg elenyésző időbe kerül a telepítés, így a tapasztalatszerzés is!
Azért az eszmecserét remélem folytatjátok! Üdv.
Mindössze csak megbizonyosodni akartam a hozzászólók hozzá-nem-értéséről, hogy az írt véleményüket értékelni lehessen.
Attól nem lesz valaki hozzáértő, mert fikáz valamint, mint ha ő annyira értene hozzá.
Azért mert valami felett eljár az idő az mér nem lesz rossz, csak elavult. A kettő között óriási különbség van.
Másrészt, #7-es: "Az xp egy olyan nagy rakás hulladék volt" tehát nem a jelenről, hanem a múltról írsz. Persze választ még nem adtál, csak láttad a "nagyoktól", hogy az XP-t szidni kell, és te is azt teszed, de szakmai indokod egy darab nincs rá (helyette leálltál kötekedni). Ennek fényében a véleményed csak annyit ír, mint a birkáé, aki együtt béget a nyájjal. (nem személyes, szakmai...)
De, hogy ne csak offoljak. Az XP felett eljárt az idő, de a maga idejében nagyon jó kis oprendszer volt. A Win7 szintén jól sikerült, halom újdonsággal. Bár nem mai darab, azért még nem tartunk ott, hogy elavultnak tekintsük. A Win 8 egy bugos kísérlet volt (megint), aminek a hibáit a 8.1 jórészt javította. Engem speciel zavar a metrós, tapis felület, ezért ha választani kell, akkor még Win 7-et teszek fel.
Olyan jó a win 7 hogy egyfolytában belassul minden és lefagy a gép. És nem csak a sajátomon tapasztalom ezt hanem iskolai gépeken, kolis gépeken is. Pontozgassátok fel egymást nyugodtan, okítgassatok, szid.jatok, csak nyugodtan, hisz az "értelmiség" csak ehhez ért, máshoz nem. XDXD (még szerencse)
Nekem semmi bajom nincs az XPvel, visszarakatom amint lesz rá időm, én nem vagyok számítógépmániás, játszani se játszok, de hogy egy tervezőprogram, valamint egy VLC lejátszó nem bír elindulni órahosszas töltés és némi szakadás nélkül hát ez egy vicc. Érdekes XPnél nem fordult elő. És ami azt illeti, bemásolnék ide egy statisztikát, ami bebizonyítja hogy mennyien használnak még XP-t.
"A Windows-használat és sérülékenységek című kutatás minden egyes országban felmérte, hogy a Kaspersky Lab windowsos termékeit használók között mekkora a Windows XP-t futtatók részaránya. A felmérésben végül Vietnam került az élre, ahol a felhasználók 38,79 százaléka még mindig a Windows XP-t részesíti előnyben. Ez után következett Kína 27,35 százalékkal, India 26,88 százalékkal és Algéria 24,25 százalékkal. A Kaspersky Lab termékei által védett számítógépek megközelítőleg ötödén továbbra is a legendás operációs rendszer fut Olaszországban (20,31 százalék), Spanyolországban (19,26 százalék). A felhasználók lényegesen kisebb hányada, csupán 4,52 százaléka használja a Windows XP-t az Egyesült Államokban. Hosszú életű XP, terjedő Windows 8.1"
Nos valóban, nagyon gyönyörű a kinézet, igen csicsás, csak sajnos túlbonyolított, leterheli a gépet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!