Mitől sípolhat a gépem?
Figyelt kérdés
A helyzet a következő: A gépem régebben is csinálta, de ritkábban, mint mostanában, amikor bekapcsolom a gépet, nincsen semmi baja, de amikor valamilyen mozgókép jelenik meg a képernyőn (játszok valamivel, vagy videót nézek) akkor elkezd sípolni a gépem (VGA-ra gyanakszok) amint megállítom a mozgóképet (lehozom tálcára a játékot, leállítom a videót) a sípolás elmúlik.Nagyon ritkán szoktam látni egy kicsit cián színű téglalapot a monitoron (szintén VGA miatt lehet szerintem) de ez a téglalap hamar elszokott tűnni, tény hogy régi a gépem, de eddig nagyon jól bírta és nem most szeretnék VGA-t cserélni, esetleg lehet, hogy porosodás vagy túlmelegedés okozza ezt?2015. jún. 4. 09:11
1/7 SimkoL válasza:
Én először a tápra gyanakodnék - ha játszol vagy videót nézel jobban terheled a VGA-t, ergo nagyobb áramot vesz fel.
2/7 A kérdező kommentje:
Még valahol olvastam, hogy a régi gépeknél (mint az enyém) olyan is előfordulhat, hogy valami alkatrész el van mozdulva a DVD lejátszóban és az is adhat ilyen hangot (ELVILEG, gyakorlatilag nem értek hozzá) és a DVD lejátszóval sem klappol valami, mert kicsit érdekesen nyílik/csukódik.
2015. jún. 4. 09:21
3/7 anonim válasza:
Húzd ki az optikai meghajtót és kiderül
4/7 anonim válasza:
Lehet, hogy valamelyik ventilátor okoz problémát, töltsd le ezt a progit:
A háttérben futhat, elindítod a játékot, majd ha kilépsz, látható lesz a max. hőmérséklet a CPU -nál és VGA -nál is.
5/7 SimkoL válasza:
Most mégegyszer végiggondolva leginkább a tápra gyanakodnék. Mikor volt kitakarítva utoljára ?
6/7 A kérdező kommentje:
Eléggé régen volt kitakarítva ( 1-1,5 éve ) szóval most az előbb kipucoltam alaposan, köszönöm a válaszokat :) Ment mindenkinek a zöld kéz.
2015. jún. 4. 10:25
7/7 A kérdező kommentje:
Na, megoldódott a probléma :D Valószínűleg a processzor hűtőbordáján vastagan álló összesen ököl nagyságú por okozhatta a gondot :D
2015. jún. 5. 09:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!