Milyen alaplapra ill. processzorra cseréljem a mostanit?
A 10/10 arra gondol, hogy az az alaplap is teljesen korrekt választás neked. Merevlemezből egy Western Digital Caviar Blue-t ajánlanék. Annak is több fokozata van:
Red>Black>Blue>Green
A red-et úgy tudom, hogy úgynevezett NAS meghajtókba építik. A Black az nagy teljesítményű merevlemez, gyors írás/olvasási sebességgel. A Blue hétköznapi használatra van tervezve a Green pedig inkább adattárolásra.
Ezek a merevlemezek 300.000 fejparkolást bírnak ki a RED az 600.000-et. Röviden annyi az egész, hogy amikor nem dolgozik a gép, akkor az olvasófej kimegy oldalra. Így nem fogyaszt és ha ütődés éri akkor nem sérül a merevlemez. Ezek be vannak állítva, hogy mennyi idő után menjenek ki oldalra. Ha a fejparkolások száma eléri a 300.000-et akkor meg fog halni, mert ennyit bír az olvasófej. Nekem Caviar Blue van és 11 hónap alatt 1324 db fejparkolást csinált...
Alaplaphoz pedig még annyit, hogy én azért vettem az M-et, mert jobban elfér nekem a házban, és könnyebb szerelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!