Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mire cseréljem a videókártyámat?

Mire cseréljem a videókártyámat?

Figyelt kérdés

Le szeretném cserélni a jelenlegi GTX 660 OC vgamat.

Garanciális még több mint 2 évig,kb 34-36ezer forintért akarom eladni/beszámíttatni.Ha plusszban rádobnék még 10-15ezret mit érdemes venni a helyére?(tehát ilyen 45-50ezer körül)

AMD-től kicsit félek,sokan panaszkodnak rá,viszont sokan meg az ár/teljesítmény arány miatt dícsérik.

Amikre gondoltam: R9 280X vagy GTX 760

Mit javasolnátok?(lehet másfajta kártya is nem csak ez a kettő amit írtam) Kb 1-1,5évre szoktam vga-t venni,utána úgy is cserélem mert gyorsan nőnek a gépigények.

2015. máj. 11. 20:58
 1/10 A kérdező kommentje:
Ja és persze használtan vennék,de garanciával.
2015. máj. 11. 20:59
 2/10 anonim ***** válasza:

Milyen procid lesz alá?

És milyen tápod van most?

2015. máj. 11. 21:03
 3/10 A kérdező kommentje:

AMD FX 8320

Asus 650W tápegység

8GB RAM

2015. máj. 11. 21:04
 4/10 anonim ***** válasza:

Nem kell féni az AMD-től, nekem nem nagyon voltak velük bajaim, pedig az elmúlt 15 évben volt sok nvidia és radeon kártyám is váltakozva. Sőt, volt, hogy zsinorban egymás után radeonokat vettem (3850/4830/6850/7850), ami szintén azt mutatja, hogy elégedett voltam velük, nem tapasztaltam problémákat. Sokan szídják a drivereket, de ez is régebbi időkre nyúlik vissza szerintem, az utóbbi években nem igazán találkoztam galibákkal és a környezetemben is elégedettek a radeon tulajok (6-7 emberről beszélek). Most mondjuk megint geforce karival csapatom, de ennek az oka a maxwell jól sikerült fogyasztási mutatója és a witcher 3 kupon volt. Én amikor kártyát veszek (egy kártya, egy monitorhoz, általános felhasználás és játék) nem nagyon nézem, hogy melyik cég által tervezett chipset van rajta, hanem hogy mennyibe kerül, milyen a teljesítménye és esetleg a fogyasztása.

[link]

2015. máj. 11. 21:10
 5/10 anonim ***** válasza:
Ha van jó hűtésed, megrántod azt az FX-et úgy 4,5 körülre, és berakod mellé a 280x-et. Egy darabig elkaristolsz majd vele. Ahogy írtad is, úgy 1,5 évig. Aztán már jön az új FX család. Ha meg kaki lesz az ár/teljesítményük, váltasz intelre.
2015. máj. 11. 21:12
 6/10 A kérdező kommentje:

3.8GHz-en van most az FX,az nem lesz elég?

Csak mert a hűtésem full terhelésen 48-50fokon tartja a procit,próbáltam fentebb húzni de ott már elég durván melegedett.

2015. máj. 11. 21:16
 7/10 anonim ***** válasza:

Az a helyzet, hogy kb 4,2-ig fel kéne tekerni.

Milyen hűtőd van egyébként?

2015. máj. 11. 21:19
 8/10 anonim ***** válasza:

Nem értem miért kéne 1-1,5 évente cserélni a videókártyát.Az enyém 5 éves de még csak most jutott el arra a szintre hogy mostmár ideje lenne cserélni.Értem én hogy az újabb játékokat nem viszi el maxon de most ez ennyire nagy baj lenne?

Mert ha igen akkor még az R9 280X se fogja kielégíteni az igényeidet ugyanis már azzal se megy minden játék maxon.Ez vonatkozik a jelenlegi processzorodra is bár azon húzással javíthatsz a dolgokon

2015. máj. 11. 21:24
 9/10 A kérdező kommentje:
Nem akarok maxon játszani mindennel mert akkor jóval magasabb árkategóriában kéne nézelődnöm kártyák után ezzel tisztában vagyok,de lassan pl a vram is kevés lesz,a 280X legalább 3GB vrammal rendelkezik.Bizonyos játékoknál magas beállításokon már előfordul,hogy beesik az fps 30 alá,tehát ezek miatt döntöttem úgy,hogy most már váltok.
2015. máj. 11. 21:33
 10/10 anonim ***** válasza:

GTX660 = HD7850

280X = HD7970

Már a megjelenéskor is hatalmas különbség volt a kettő között,a HD7970 akkor is 3 lépcsővel erősebb volt,mára pedig a driverek miatt még nagyobb a különbség.

2015. máj. 11. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!