Van egy öreg asztali Pc-nk. Apukám azt mondta hogy ő nem ért hozzá, és szerelőt meg nem hívunk, ezért szeretné ha én kitakarítanám és megnézném hogy miért nem érzékeli a netet és ragad be a cd meghajtó. Mindtam rendben, hazaértem és teljesen kitakarítottam sűritett levegővel, és ahova nem fértem be ott szétszedtem. A hálókártyának a csavarja ki volt lazulva és félig ki volt csúszva a slotból, stb... És most akartam bekapcsolni, megnézni hogy működik-e, erre elkezd berregni se kép, se hang, max 20 másodperce volt bekapcsokva és elkezdett berregni én meg megilyedtem és azonnal kikapcsoltam a bekapcs gombjával. Szétszedtem és a cpu fan ventillátor nem volt visszakötve, mindent átnéztemy most minden a helyén van. Most viszont félek bekapcsolni azt a roh@dt gépet. Szeribtetek ezért berregett? Most működni fog?
Vedd le a gépház oldalát, kapcsold be és figyeld honnan jön a hang.
Te egy bátor srác vagy, ne parázz, menni fog.
Ha nem hagytál bennee semmit, akkor nem teszed tönkre.
2015. máj. 19. 15:29
13/40 A kérdező kommentje:
Megpróbáltam, és nem tudtam behatárolni honnan jön, áthívtam a szomszéd bácsit hogy nem tud-e segíteni, azt mondta nem, és megkértem hogy halgassa meg honnan jön a hang, és azt mondta ő is hogy mindenhonnan hallja, de mintha a ventillátor felől jönne, de a VGA és az INTEL közül nem tudja eldönteni hogy melyik
2015. máj. 19. 15:34
14/40 A kérdező kommentje:
Ám ez az egy gépünk van, mert a laptopot a báttyám elvitte magával koleszba. Amit nem tudok hogy mit csináljak a géppel mielőtt Apukám hazaér. A szomszéd bácsi szerint vagy a VGA vagy pedig az INTEL felirattal ellátott ventillátorból jön a hang
2015. máj. 19. 15:37
15/40 A kérdező kommentje:
Ja, egyébként ugye a kérdésben leírtam hogy nem volt alapból visszakötve az INTEL-es venti, és a CPUFAN 1-be dugtam be, de ezen kívül egy csomó ugyanolyan lyuk van, színre, formára, lyukra, miliméterre pontosan és valamifan1 valami fan 2 van például. De szerintem jó helyre dugtam. Azért milyen jó hogy nekiállok, erre Pfff. Volt Pc nincs PC
2015. máj. 19. 15:39
16/40 A kérdező kommentje:
Megjött apa. Mondtam neki, erre nézett, bekapcsolja ez meg mi?!?!?!?? Mondja, és elment be a szobába és becsukta az ajtót. Kijött, megkérdezte mit csináltál rajta pontosan? Mondtam hogy kifújtam sűrített levegővel, meg visszadugtam a helyére a hálókártyát, és ennyi. Erre mondta hogy Ügyes vagy, és bement a szobába és becsukta az ajtót. Most épp hallgatózok és mintha valamelyik munkatársával beszélne a gépről... O_O
2015. máj. 19. 15:43
17/40 anonim válasza:
A processzor ventilátorát a CPU_FAN konnektorba kell kötni, a többi ventilátort (ha van) akkor a CHA_FAN vagy SYS_FAN konnektorba.
Vagyis jól csináltad, tényleg ügyes vagy.
2015. máj. 19. 16:23
18/40 anonim válasza:
Vedd ki a ramokat és anélkül kapcsold be ha sipol akkor az jó jel
majd csak az egyik ramot rakjad vissza és elkel hogy induljon a gép
2015. máj. 19. 16:24
19/40 A kérdező kommentje:
Ügyes vagyok? :D Köszi. Megtettem, kivettem a ramot, se kép se hang, berreg és sípolt egyet, utánna meg kikapcsoltam. Egyet raktam be, nem sípolt de berregett se kép se hang. Akkor beraktam a másikat, és az előzőt kiszedtem de semmi változás
2015. máj. 19. 16:30
20/40 anonim válasza:
Még annyit mondanék, hogy az, hogy ez a gép még egyáltalán működik, az önmagában egy csoda, mert az alaplap van vagy 10-12 éves és a gyártója vagy hét éve nem gyárt alaplapot.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!