Egér terén milyen gyártótól érdemes venni?
Igazi gamer egér ami legalább 1 évig bírja?
Basszus, nekem a korábbi "ratyi" ezeröccáz forintos irodai egereim többet bírtak, és nem voltak kímélve.
Milyen Gamer egeret szeretnél?
A legtöbb egér esetében az hogy "Gamer", csak egy marketing fogás.
Ha olyan egér kell ami puccos és elmondhatod róla hogy neked ilye van, az 10k-nál kezdődik.
Sok gombos egerek, amik nem mennek tönkre két hét alatt vannak 3-4k-ért. A "Gamer" egereknél van egy kritikán aluli sznobság, rengeteggel volt dolgom - akkora különbség nincs egy 20k-s és egy 4k-s gamer egér között, hogy megfizesd a felárat.
Ezért kérdeztem, mert ha csak szimplán játszogatsz és elvagy, akkor teljesen felesleges bármilyen drága egeret venni, nem lesz annyival jobb az élmény, amennyivel drágább.
Tisztázzunk valamit! A gamer egér nem attól gamer, hogy sok gomb van rajta, vagy hogy a szivárvány minden színében világít. Egy gamer egér attól gémer, hogy halálpontos a szenzora, minőségi mikrokapcsolók vannak benne, stabil a görgője, igényes az anyaghasználata. Aki azt mondja, hogy az ő Tescós egere ugyanolyan jó, mint a márkás cuccok, az még sosem használt minőségi egeret. Vajon miért van az, hogy még azok a hivatásos játékosok is, akiket nem szponzorál a Razer, Steelseries vagy a Zowie, ők is a fenti gyártók egereit használják? Azért, amiért egy szerelő Makita szerszámgépet használ a Tescós helyett: selejttel nem lehet jó munkát végezni.
Sajna az 5000 forintos kategóriában teljesen mindegy, melyiket választod, de tényleg. Kényelmes legyen a fogása, vezetékes legyen és optikai. Ennyi.
Ugyan nem nekem címezted, de 9-10 körül - ez viszont tényleg a legolcsóbb, 15-20 magasságában már sokkal nagyobb a választék, és elég kevés kompromisszumot kell kötni.
Az meg tényleg baromság, hogy nincs különbség a 3-4k s egerek és a felső kategória között.
Pontosan tudom hogy mit tartalmaz a Gamer egér, nem is arra gondoltam hogy a sok gombos jelenti azt, hogy valamit játékra terveztek.. hát vannak sok gombos irodai egerek is, ez is ezt bizonyítják.
Én csak azt mondtam, hogy otthoni alap felhasználásra (pl. alapszintű játékra sem feltétlenül) nem éri meg kidobni 20k-t azért, mert valamivel kényelmesebb az élmény, erősebb a szenzor stb. Csak azoknak éri meg, akiknek van rá pénze - akik sokáig gyűjtenek rá és a megváltást várják, elképzelhető hogy nagyot fognak csalódni. Versenyre meg teljesen értelemszerű hogy kell az a kis + előny amit egy drága egér tartalmaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!