8 vagy 16gb ram vegyek?
Figyelt kérdés
Játékra használom a gépet, van értelme 16gb (2x8Gb) ramnak vagy még mindig elég 8gb (2x4Gb)?
FullHD felbontás mellet i5(h97 lap)+gtx970
2015. máj. 9. 18:15
2/10 A kérdező kommentje:
Tehát ha jövőt nézzük akkor tényleg elég 8Gb ram játékokra 1920 felbontáson, windows 10+dx12 alá is?
2015. máj. 9. 18:19
3/10 anonim válasza:
Ha a jövőt nézzük, akkor 16.
De szerintem 8 GB még elég 1 évig maxon biztosan.
4/10 anonim válasza:
Ha a jövőt nézzük, akkor vegyél 16-ot. Azt nem tudom előre megmondani, hogy az egy év múlva kiadott AAA játékok mennyi ramot fognak zabálni. Miért nem veszel 8-at? Majd ha kell, veszel hozzá még egy 2X4-es kitet.
5/10 anonim válasza:
Ha a jövőt nézzük, akkor lehet, hogy kelleni fog a sok RAM, de ki tudja, hogy elég lesz e a GPU vagy a CPU a gépedben, hogy a játékok egyáltalán profitáljanak belőle.
Amúgy ez csak pénz kérdés, a 16>8, ha van zseton, akkor a nagyobbat vedd, ha nincs, akkor jelen tudásunk szerint rövid-közép távon nincs nagy különbség játékok alatt a 8 és a 16 között.
6/10 kérdező.. válasza:
8 GB bőven elég még egy ideig.Majd később még bővíted.
7/10 anonim válasza:
Veszel 1x8GB-t és majd később ha kelleni fog, akkor dobsz mellé még egy 8-ast. 16GB biztosan sokáig kitart illetve a 8 mikor lesz kevés nem tudni. Én már maradok a 8GB DDR3 memóriámnál és majd másfél-két év múlva valószínűleg platformot is kell váltanom, így akkor már valószínűleg DDR4-ből kell 16GB-t vennem (magában a DDR4 nem lesz nagy durranás gondolom, de jó sokáig lehet majd pakolgatni gépből-gépbe).
8/10 A kérdező kommentje:
És 1x8 Gb vagy 2x4gb van különbség, ugye dual elvileg gyorsabb!
2015. máj. 9. 19:32
10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm ment a pacsi!
2015. máj. 9. 20:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!