Himsoviniszta kérdése:
Miért nem indul a gépem, mikor belerakok egy 1600 mhzes ddr3 ramot?
Figyelt kérdés
Sziasztok!Szóval van egy új i3as procim hozzá kicsi alaplap,csak két memória foglalattal.Szóval kaptam ingyen egy 2 gb és egy 4 gb 1600 mhz ramot is.Az a lényeg ,hogy nekem volt egy 4 gigásom de az 1333 mhzes.Ahogy beleraktam a két 1600asat nem indult a gép,minden pörgött,de se bios ,semmi.Aztán beleraktam az 1333asat és mellé a 4 gigás 1600asat.Nem indult.Kivettem az 1600asat a 4 gigás 1333assal elindult a gép.Ott bios reset to defaultra nyomtam,kivettem az elemet,beleraktam az 1600asat és megy.Tudom elég kacifántosan fogalmaztam meg,de az a lényeg az 1600as ramok működnek,mindkettőt kipróbáltam az 1333as mellet,szóval így van 8 giga ramom ,de csak 1333mhz.Jó lenne ha a kettő 1600osat bele tudnám rakni,de nem megy.Tippek?2015. máj. 7. 18:27
1/6 anonim válasza:
Nem értem, hogy ha a reset to default-ra nyomtál, akkor miért vetted ki utána még az elemet. Na mindegy.
Vedd ki az elemet, tedd bele a 2 1600-as ramot és valószínű jó lesz.
Ha nem, akkor vélhetően nem kezeli az alaplap az 1600-ast, és ha nincs mellette egy kisebb, amit még kezel, akkor nem is tudja lebutítani.
2/6 anonim válasza:
szinte biztos h nem kezel 1600mhz-t a lap.. pontos típus?
3/6 A kérdező kommentje:
ez az alaplap még a 2200asat is kezeli :D nem tudom mi lehet a probléma,kettő 1600assal nem indul,még egyel sem.pedig mindkettő működik 1333on.Tök fura.
2015. máj. 7. 18:52
4/6 anonim válasza:
Van egy tippem:
Amíg benne van az 1333 -as ram, addig a bios -ban állítsd át, hogy csak 1333 mhzes üzenmódban használja a ramot. Mentsd el ezt a beállítást és utánna megetetheted vele a gyorsabb ramot és elvileg le fogja butítani azt is 1333 mhzre. Vagy talán nem... De egy próbát megér!
5/6 A kérdező kommentje:
Pont így van most,azt szeretném hogy az 1333-at kivenni és 6gb 1600at használni
2015. máj. 7. 21:23
6/6 anonim válasza:
CPU is kezeli az 1600-at? Bár arra nem kéne így behalnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!