FPS és teljesítmény csökkenés. Mért?
Hirtelen elkezdett a számítógépem teljesítménye csökkenni. A játékok esetében az a helyzet, hogy meg van a kívánt FPS szám majd hirtelen droppol egy ideig ott marad pár másodperc fenn, pár másodperc lenn... Nagyon nem találtam meg a hiba okát eddig nem volt gond, a gépben van egy Cooler Master venti így a proci magok is játék közben 50 fokosak minden más 40 körül, tehát nem a melegedés a baj. Szerintem vagy videokártya lehet vagy a táp, mert a processzor feszültsége mintha ingadozna. Egyetemen most tanultam, hogy a CPU 1,2 V-n kell működjön az alatt bajos nekem néha leesik 1.024-re.
Itt van 2 kép az Aida64-ből: [link]
Előre is köszönöm a válaszokat! Bármilyen tippet, tanácsot szívesen fogadok!
Egyébként.
288W-ra képes az a HKC a +12V-on.
A kártya 130W-t eszik alapon,egy AM3 CPU pedig úgy 80-100W-t.
Ez teljes terhelésen simán kijöhet 240-250Wra is akár.
Csoda hogy eddig bírta.
az is lehet hogy simán csak nem kap elég áramot de ne ezért cseréld a tápod hanem azért mert pár hónap múlva nem akarsz új vga-t vagy alaplapot venni.. az is lehet hogy a rossz táp már lezúzta a hdd-t (a gépem a régi hdd-vel 40-50fps-el vitte a lolt ha semmi nem ment a háttérben de így is droppolt 5-10 percenként tök random.. a mostanival stabil 60 fps úgy hogy chrome,zene és telepítés is megy a háttérben.. )
persze lehet szerencséd is és lehet hogy csak a windowsal van valami egy újratelepítés megoldhatja de a saját érdekedben vegyél új tápot (coolermasterrel vigyázz az olcsóbb thunder, elit és hasonlók sem sokkal jobbak, inkább chieftec ctg vagy xfx vagy fsp)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!