Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » FPS és teljesítmény csökkenés....

FPS és teljesítmény csökkenés. Mért?

Figyelt kérdés

Hirtelen elkezdett a számítógépem teljesítménye csökkenni. A játékok esetében az a helyzet, hogy meg van a kívánt FPS szám majd hirtelen droppol egy ideig ott marad pár másodperc fenn, pár másodperc lenn... Nagyon nem találtam meg a hiba okát eddig nem volt gond, a gépben van egy Cooler Master venti így a proci magok is játék közben 50 fokosak minden más 40 körül, tehát nem a melegedés a baj. Szerintem vagy videokártya lehet vagy a táp, mert a processzor feszültsége mintha ingadozna. Egyetemen most tanultam, hogy a CPU 1,2 V-n kell működjön az alatt bajos nekem néha leesik 1.024-re.

Itt van 2 kép az Aida64-ből: [link]

[link]

Előre is köszönöm a válaszokat! Bármilyen tippet, tanácsot szívesen fogadok!

2015. máj. 4. 23:29
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Milyen VGA-d van?
2015. máj. 4. 23:46
 12/25 A kérdező kommentje:
Radeon HD 6850
2015. máj. 5. 00:08
 13/25 A kérdező kommentje:
VGA-t és tápot is 1 hét múlva hétfőn terveztem venni, ha ezek közül haldoklik valamelyik az nem nagy baj, viszont ha valami más a gond akkor az gáz mert elviszi a pénzt amit a fejlesztésre szántam :/
2015. máj. 5. 00:10
 14/25 anonim ***** válasza:
Nem az a baj, hogy 5 éves, hanem hogy megbízhatatlan szemét, hatalmas mázlid volt, hogy egyáltalán eddig kibírta. Swappelésre gyanakodtam, de 8gb ramot csak nagyon kevés játék zabál fel, úgyhogy az kilőve.
2015. máj. 5. 00:19
 15/25 A kérdező kommentje:
Persze értem, hogy szar,vtudtam róla ezért is szerettem volna cserélni jó ideje. Sajnos a gépet anno nem én rakattam össze én a Chieftecre és CoolerMasterre esküszöm. Tápot ígyis ugyis cserélni kell a kérdés, hogy megoldja e a gondot. Valószínűleg a VGA is cserélve lesz valamelyik R9-es AMD-re ez még képlékeny.
2015. máj. 5. 00:23
 16/25 anonim ***** válasza:

Egyébként.

288W-ra képes az a HKC a +12V-on.

A kártya 130W-t eszik alapon,egy AM3 CPU pedig úgy 80-100W-t.

Ez teljes terhelésen simán kijöhet 240-250Wra is akár.

Csoda hogy eddig bírta.

2015. máj. 5. 00:30
 17/25 anonim ***** válasza:
#16 Lehet, hogy papíron annyira képes, de a valóság sajnos nem azt fedi.
2015. máj. 5. 00:37
 18/25 anonim ***** válasza:

az is lehet hogy simán csak nem kap elég áramot de ne ezért cseréld a tápod hanem azért mert pár hónap múlva nem akarsz új vga-t vagy alaplapot venni.. az is lehet hogy a rossz táp már lezúzta a hdd-t (a gépem a régi hdd-vel 40-50fps-el vitte a lolt ha semmi nem ment a háttérben de így is droppolt 5-10 percenként tök random.. a mostanival stabil 60 fps úgy hogy chrome,zene és telepítés is megy a háttérben.. )

persze lehet szerencséd is és lehet hogy csak a windowsal van valami egy újratelepítés megoldhatja de a saját érdekedben vegyél új tápot (coolermasterrel vigyázz az olcsóbb thunder, elit és hasonlók sem sokkal jobbak, inkább chieftec ctg vagy xfx vagy fsp)

2015. máj. 5. 00:50
 19/25 anonim ***** válasza:
Amúgy ezzel a programmal nézd meg a HDD állapotát: [link]
2015. máj. 5. 00:53
 20/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok választ, persze lesz új táp ez tuti. HDD jónak tűnik egyébként meg SSD-n is akadnak a dolgok, szóval...
2015. máj. 5. 01:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!