BIOS -új alaplap hiba, mi lehet az oka?
Kaptam egy használt alaplapot megbízható ismerőstől olcsón, hogy a jelenlegit kicseréljem. Össze raktam a gépet, és bekapcsoltam, hogy működik-e. Működött is, de rossz volt a szalagkábel, így kicseréltem, és elkeztem telepíteni a gépet. Már nem emlékszem pontosan, hogy miért, de újraindítottam a gépet. Azóta se kép, se hang. A BIOS-t akarta visszaállítani, el is kezdte, majd automatikusan újra indult, és a 2. újraindítás óta ilyen. Amíg működött a gép, addig egy rövid sípolás után bekapcsolt, most már hosszan sípol és kb 10 mp után automatikusan újraindul.
Miért nem kapcsol be a gép? Hogyan tudnám orvosolni a problémát?
Az alaplap típusa: GigaByte GA-EP43-DS3L
Akkor sajnos menthetetlen. Ez a lap már nem igen tud BIOST flash elni floppy ról. Ha a q flasht el lehetne érni pendrive ról fel lehetne tenni a BIOS-t rá újra. De így semmi.
Itt a teljes használati útmutató hozzá. Sajnos angol de magyart nem találtam. Szerintem vidd vissza az ismerősödnek és kérd vissza a pénzt. Mond neki, hogy amint elhoztad és összeraktad ezt csinálta be se kapcsolt. ellenkező esetben nem fogja vissza venni azt mondja, hogy a te hibádból ment tönkre.
Sajnos ez az alaplap már a múlté. Mennyiért vetted ha szabad megkérdeznem?
Hátha tudok hasonló árban nézni neked egy ugyan így felszerelt vagy akár modernebb lapot.
:( Oké. Köszönök mindent!
5.000 Ft-ért vásároltam tőle.
Az már régen rossz. Ez az alaplap újonnan 30 ezerbe került. :S
Ez ugyan drágább de jobban kijössz.
Meg van hozzá a hátlap is a gyári doboz is ráadásul 2 videó kártyát is tud kezelni: [link]
Vagy itt van ez. Árban hasonló: [link]
Vagy ez. Ez kicsit drágább mert 10k felett van de megéri. Lehet bele DDR3 as ramot is tenni a a processzorod támogatja és gyorsabb SATA is van rajta.
ez egy tapasztalat nekem is van ilyen lapom és hibátlan. Jobb mint bármelyik másik ebben a kategóriában.
Akár nála is szét nézhetsz. Nála már 4500 ért is láttam alaplapot.
Egyre figyelj. Csak utánvéttel vedd semmi esetre se utalj előre. Maga az oldal megbízható sokszor vásároltam már itt és egyszer sem vertek át de fő a biztonság. Vagy utánvét vagy személyes találka ha lehet.
Remélem tudtam segíteni. Ezt a lapot meg vidd vissza. Gyűjts még egy kis pénzt és szerez egy biztosan működőt ez nem éri meg a szenvedét. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!